En smaksrik reise i en enkel liten wrap

Jeg oppdaget chapati under et matlagingskurs sammen med en indisk venninne. Hun lærte meg hvor enkelt det er å lage dette myke, lune brødet med bare mel og vann. Det tok ikke lang tid før jeg begynte å bruke chapatiene som wraps hjemme. Da jeg kombinerte dem med hummus og sprø grønnsaker, fikk jeg en rett som raskt ble en favoritt hos både meg og familien. Nå lager jeg dem ofte til lunsj eller som en lett middag – de passer like godt på kjøkkenbordet som i matboksen.


Næringsinnhold i hovedingrediensene

IngrediensVitaminerFettSukkerProteiner
FullkornsmelB1, B3, jern, fiberLavtLavtModerat
KikerterB9, jern, magnesium, fiberLavt/moderatLavtHøyt
TahiniK, E, kalsium, sinkHøyt (sunt)0 gModerat
GulrotA, C, betakarotenSvært lavtLavtLavt
AgurkC, KSvært lavtLavtLavt
RødkålC, K, antioksidanterLavtLavtLavt

Smak og tekstur – mykt, kremet og sprøtt i ett

Det som gjør disse wrapene så herlige, er kontrastene. Den nystekte chapatien er lun og seig, akkurat passe myk til å rulles, og har en deilig nøtteaktig smak fra fullkornet. Hummusen er silkemyk og har den runde, fyldige smaken av kikerter og tahini, mens grønnsakene gir knas og friskhet i hver bit. Litt sitronsaft eller friske urter setter prikken over i-en. Når jeg tar en bit, kjenner jeg straks at dette er mat som både metter og gir energi – uten at det føles tungt.


Min erfaring, tips og minner

Disse wrapene er blitt en fast favoritt hjemme hos meg. Barna liker dem best med mild hummus og agurk, mens jeg gjerne pimper min med litt syltet rødløk eller chiliflakes. Jeg lager ofte flere chapati av gangen og fryser dem ned – da er det lett å slenge sammen en wrap på hektiske dager. En gang tok jeg dem med på tur i termosbag – de holdt seg myke og gode, og ble spist på et svaberg i sola. Jeg elsker hvor fleksibel retten er – du kan bruke det du har, og det smaker alltid godt.


Tilbehør jeg liker å servere til

TilbehørHvorfor jeg liker detMine tips
Grønn salatLett og frisk mot det myke brødetHa i litt frukt som eple eller granateple
Ovnsbakte søtpoteterSøtlig og myk kontrastKrydre med spisskummen og kanel
Yoghurt med urterAvkjølende og syrlig dyppBland inn mynte og hvitløk
Syltet rødløkLitt syre og fargeLag med eplecidereddik og honning
Krydret linserettMer protein og varme krydderHa i gurkemeie og ingefær

Write A Comment