Dette focaccia-brødet er en sunnere vri på det klassiske italienske brødet, laget med en blanding av grovt mel og hvetemel som gir et fyldigere og mer rustikt preg. Yttersiden av brødet er lett sprø med en gyllen overflate, drysset med duftende urter som rosmarin, timian og flak av havsalt. Når du skjærer gjennom, avsløres en myk og luftig tekstur, som er både saftig og tilfredsstillende. Den milde smaken fra urtene balanseres perfekt med det grove melets nøtteaktige undertoner.

Når focaccia-brødet stekes, sprer det seg en uimotståelig aroma i kjøkkenet, fylt med dufter av rosmarin, hvitløk og nybakt brød. Hver bit er saftig og tilfredsstillende, og det grove melet gir en metthetsfølelse som varer. Brødet er perfekt som tilbehør til supper, salater eller bare som en sunn snack alene med litt olivenolje og balsamico til å dyppe.

Server brødet varmt fra ovnen, gjerne med et dryss av ekstra ferske urter, og opplev hvordan teksturen og smakene utfolder seg. Det er et brød som gir både næring og nytelse, og som kan nytes av hele familien uten skyldfølelse.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

Mykt Focaccia Brød med Grovt Mel og Urter

Porsjoner: 1 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 140 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Tørrvarer:
  • 300 g sammalt hvete, grov
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 pakke tørrgjær
  • Våte ingredienser:
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 3 ss olivenolje
  • Til topping:
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss fersk eller tørket rosmarin
  • 1 ss fersk eller tørket timian
  • Flak av havsalt
  • 1 fedd hvitløk, finhakket (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • I en stor bolle, bland sammalt hvete, hvetemel, salt og tørrgjær.
  • Tilsett lunkent vann og 3 ss olivenolje. Rør til deigen er klissete og jevnt blandet.
  • Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i ca. 1 time, eller til den har doblet seg i størrelse.
  • Forvarm ovnen til 220 °C. Hell deigen over på et bakepapirkledd stekebrett og trykk den forsiktig ut til en rektangulær form.
  • Lag små fordypninger i deigen med fingrene. Drypp over 2 ss olivenolje og dryss rosmarin, timian, havsalt og hvitløk over.
  • La deigen etterheve i 15-20 minutter.
  • Stek focacciaen i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller til den er gyllenbrun og sprø på toppen.
  • Avkjøl litt før servering, og nyt brødet lunkent eller ved romtemperatur.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment