Kort Historie: Rødbetesuppe har lange tradisjoner i både nordisk og øst-europeisk matlaging, kjent som borsjtsj i mange kulturer. Denne klassiske suppen fremhever rødbetens naturlige sødme og intense farge, samtidig som den er næringsrik og enkel å lage. Jeg elsker hvordan rødbetesuppe kan tilpasses med ulike krydder og toppinger.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Rødbeter (500 g)Folat, Kalium, Vitamin C0.2183
Løk (1 stk)Vitamin C, B60.141
Hvitløk (2 fedd)Vitamin C, Mangan000
Grønnsakskraft (5 dl)Varierer med typen011
Olivenolje (1 ss)Vitamin E, Omega-61400

Smak og Tekstur

Rødbetesuppe har en balansert, jordnær sødme med en silkemyk konsistens. Suppens vakre, dype rødfarge gjør den like innbydende som den er smakfull. En lett syrlig touch fra sitronsaft eller eddik gir friskhet som balanserer rødbetens naturlige sødme.


Min Erfaring, Tips og Minner

Jeg lager ofte rødbetesuppe på kalde dager når jeg ønsker noe både varmende og sunt. En gang toppet jeg suppen med smuldret fetaost og ristede nøtter, noe som gjorde den ekstra mettende og smakfull. Mitt tips er å tilsette en skvett rømme eller crème fraîche for å gjøre suppen ekstra kremet.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
SurdeigsbrødPerfekt til å dyppe i suppen
Rømme eller crème fraîcheTilfører en kremet og syrlig topping
Ristede gresskarkjernerGir en sprø og smakfull kontrast
Friske urterPynt med dill eller persille for ekstra smak
Et glass hvitvinUtfyller suppens sødme

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 170 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser
  • Rødbeter: 4 store, skrelt og delt i terninger
  • Løk: 1 stk, hakket
  • Hvitløk: 2 fedd, finhakket
  • Grønnsaksbuljong: 7 dl
  • Kokosmelk: 2 dl
  • Olivenolje: 1 ss
  • Sitronsaft: 1 ss
  • Salt og pepper: etter smak
  • Garnityr
  • Friske urter (f.eks. dill eller persille): 2 ss, hakket
  • Crème fraîche eller yoghurt: 4 ts (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Stek grønnsakene:
    Varm olivenolje i en stor kjele over middels varme. Stek løk og hvitløk til de er myke og aromatiske.
  • Kok rødbetene:
    Tilsett rødbetene og hell over grønnsaksbuljong. Kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter, eller til rødbetene er helt møre.
  • Blend suppen:
    Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen glatt og jevn. Sett kjelen tilbake på platen.
  • Rør inn kokosmelk:
    Tilsett kokosmelken og varm forsiktig opp uten å koke. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Servering:
    Hell suppen i skåler og topp med friske urter og eventuelt en klatt crème fraîche eller yoghurt. Server gjerne med ferskt brød eller krutonger.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment