Ovnsbakt kylling: Saftig kylling med sitron, hvitløk og urter – en perfekt middagsrett for enhver anledning.

Ovnsbakt kylling med sitron, hvitløk og urter er en rett som forener friske smaker og saftig kjøtt til perfeksjon. Når kyllingen stekes, fylles kjøkkenet med en uimotståelig duft av hvitløk, rosmarin og timian, som smelter sammen med sitronens friske aroma og olivenoljens varme undertoner.

Kyllingstykkene blir møre og saftige, med en gyllenbrun overflate som lover et smakfullt måltid. Saften fra sitronen trenger inn i kjøttet og gir det en lett syrlig og frisk smak, mens urtene tilfører en subtil, aromatisk dybde. De stekte hvitløksfeddene blir søte og karamelliserte, noe som gir retten en ekstra dimensjon.

Visuelt er retten en fryd for øyet: den gylne kyllingen er pyntet med friske grønne urter og skiver av sitron, mens den lett brente hvitløken gir en rustikk og innbydende presentasjon. Serveres med ovnsbakte poteter, en frisk salat eller dampede grønnsaker for et balansert og fullverdig måltid.

Denne ovnsbakte kyllingen er enkel å lage, men elegant nok til å imponere på middagsbordet. Det er en rett som passer både til hverdagsmiddager og festlige anledninger, hvor enkelhet og smak går hånd i hånd.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 400 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kylling:
  • 1 hel kylling (ca. 1,5 kg), delt i stykker
  • 1 sitron, skåret i skiver
  • 4 hvitløksfedd, hele og knust
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts tørket rosmarin eller 2 kvister fersk
  • 1 ts tørket timian eller 2 kvister fersk
  • Salt og pepper etter smak
  • Tilbehør (valgfritt):
  • 500 g små poteter, delt i to
  • 200 g grønne bønner
  • Ekstra sitronskiver og urter til pynt

STEG FOR STEG:

  • Forbered kyllingen: Forvarm ovnen til 200 °C. Legg kyllingstykkene i en ildfast form. Dryss over salt, pepper, rosmarin og timian.
  • Tilsett smak: Plasser sitronskiver og hvitløksfedd rundt kyllingen. Drypp olivenolje over hele retten.
  • Tilbehør: Legg potetene rundt kyllingen i formen hvis ønskelig. Krydre dem lett med salt og pepper.
  • Stek: Sett formen i ovnen og stek i 40-45 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og potetene er møre. Snu kyllingstykkene halvveis for jevn steking.
  • Pynt og server: Ta ut kyllingen og pynt med friske urter og ekstra sitronskiver. Server med poteter og grønnsaker.
,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment