Disse ovnsbakte grønnsakene gir deg en smakfull blanding av farger, teksturer og aromaer som løfter ethvert måltid. Når grønnsakene ristes i ovnen, karamelliseres de naturlige sukkerartene, noe som gir en herlig sødme og en lett sprø overflate. Blandingen av paprika, squash, rødløk og gulrøtter skaper et fargerikt uttrykk som gjør retten innbydende.

Hver bit av grønnsakene bringer frem en unik smak; paprikaens sødme, squashens mykhet, rødløkens lette skarphet og gulrøttenes sødmefulle knas. Dryss av tørkede urter som rosmarin og timian forsterker smaken, og fetaosten på toppen smelter lett inn, og tilfører en kremete og salt kontrast som gjør retten uimotståelig.

Aromaen av urter og lett smeltet feta fyller kjøkkenet mens grønnsakene steker, og duften er like fristende som smaken. Denne retten passer utmerket som en lett middag, som tilbehør til grillet fisk eller kjøtt, eller som en del av et vegetarisk måltid. En squeeze med sitronsaft før servering tilfører friskhet som balanserer retten og gjør den enda mer delikat.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring


Ovnsbakte Grønnsaker Med Urter og Fetaost

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 200 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Grønnsaker
  • 2 røde paprika, skåret i strimler
  • 1 stor squash, skåret i skiver
  • 1 rødløk, delt i båter
  • 3 gulrøtter, skåret i tynne skiver
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 1 ts tørket timian
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • Topping
  • 100 g fetaost, smuldret
  • Saften av 1/2 sitron

STEG FOR STEG:

  • Forvarm ovnen til 200°C og dekk en bakeplate med bakepapir.
  • Legg paprika, squash, rødløk og gulrøtter på bakeplaten.
  • Drypp over olivenolje og dryss på rosmarin, timian, salt og pepper. Bland grønnsakene godt, slik at krydderne fordeles jevnt.
  • Stek grønnsakene i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller til de er møre og lett karamelliserte.
  • Ta ut grønnsakene og dryss smuldret fetaost over. Sett tilbake i ovnen i 2-3 minutter til fetaosten er lett smeltet.
  • Drypp over saften av en halv sitron rett før servering for ekstra friskhet.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment