Pasta al Forno – En Italiensk Ovnsbakt Favoritt

Pasta al forno er en klassisk italiensk rett som kombinerer pasta, rik tomatsaus, kremet bechamelsaus og smeltet ost, alt bakt til gyllen perfeksjon. Denne retten har lange tradisjoner i Italia og er populær som en familiemiddag eller på spesielle anledninger. Jeg elsker pasta al forno for dens fyldige smaker og hvordan den samler hele familien rundt bordet.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Pasta (300 g)B-vitaminer, Jern2610
Tomatsaus (hjemmelaget)Vitamin C, A181
Hvit saus (bechamel)Vitamin A, D2025
Revet ost (200 g)Kalsium, Vitamin A25015
Kjøttdeig (300 g)B12, Jern, Sink20030

Smak og Tekstur

Pasta al forno har en rik og fyldig smak som kommer fra kombinasjonen av tomatsaus, hvit saus og ost. Pastaen blir perfekt bakt, med en saftig kjerne og en lett sprø skorpe på toppen. Jeg elsker hvordan alle lagene smelter sammen og gir en dybde i smaken som er både trøstende og tilfredsstillende.


Mine Erfaringer og Tips

Jeg lager ofte pasta al forno når jeg ønsker en enkel og imponerende middag. En gang tilsatte jeg litt rødvin i tomatsausen – det ga en ekstra dimensjon til smaken! Mitt beste tips er å bruke en blanding av ulike oster for mer kompleks smak. La retten hvile litt etter steking slik at lagene setter seg før servering.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
Frisk salatLett og frisk kontrast til den rike retten
HvitløksbrødPerfekt til å dyppe i sausen
Dampede grønnsakerEt sunt og fargerikt tilbehør
Et dryss av parmesanGir retten en ekstra rik smak
Rødvin eller mineralvannKlassisk drikkevalg til denne retten

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 600 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 300 g pasta (f.eks. penne eller rigatoni)
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 400 g hakkede tomater (hermetiske)
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts sukker
  • Salt og pepper etter smak
  • 200 g mozzarella, revet
  • 50 g parmesan, revet
  • 2 ss olivenolje
  • Topping:
  • Fersk basilikum (til pynt)

STEG FOR STEG:

  • Forbered pastaen: Kok pastaen i rikelig saltet vann til den er al dente. Hell av vannet og sett til side.
  • Lag kjøttsausen: Varm olivenoljen i en stor panne. Stek løk og hvitløk til mykt. Tilsett kjøttdeigen og stek til den er gjennomstekt.
  • Tilsett tomatsausen: Rør inn hakkede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum, sukker, salt og pepper. La det småkoke i 10 minutter.
  • Bland pasta og saus: Vend den kokte pastaen inn i kjøttsausen, og bland godt.
  • Monter retten: Hell pasta- og sausblandingen i en ildfast form. Topp med revet mozzarella og parmesan.
  • Stek: Forvarm ovnen til 200 °C og stek pastaen i 20-25 minutter, eller til osten er gyllen og boblende.
  • Servering: La retten hvile i 5 minutter før servering. Pynt med fersk basilikum.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment