Historien bak retten

Farfalle, kjent som “butterfly pasta” på grunn av sin sommerfugllignende form, har sine røtter i Nord-Italia. Denne typen pasta passer perfekt til både kremete og tomatbaserte sauser, takket være dens struktur som holder sausen godt på plass. Farfalle er en favoritt fordi den er dekorativ, lett å bruke, og gir middagen et visuelt løft.


Næringstabell for ingredienser

IngrediensVitaminer og mineralerFettSukkerProteiner
Farfalle (pasta)Karbohydrater, jern, fiber1 g1 g7 g
HvitløksfeddVitamin C, mangan0 g0 g0 g
ParmesanKalsium, fosfor, vitamin A29 g0 g38 g
OlivenoljeSunt fett, vitamin E14 g0 g0 g
CherrytomaterVitamin C, kalium, antioksidanter0 g4 g1 g

Smak og tekstur

Farfalle er myk og delikat, men samtidig fast nok til å holde formen i sauser. Kombinasjonen med friske ingredienser som hvitløk, olivenolje og tomater gir retten en frisk og balansert smak. Jeg elsker hvordan osten smelter på toppen, og hvordan hver bit er full av livlige smaker.


Min erfaring, tips og minner om retten

Pasta farfalle er en rett jeg ofte lager når jeg trenger noe raskt og velsmakende. Jeg husker spesielt en sommermiddag der jeg brukte cherrytomater fra egen hage – smaken ble helt fantastisk! Et tips er å koke farfalle akkurat til al dente, slik at den bevarer sin fine tekstur og form.


Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
Grønn salatLett og frisk som en perfekt kontrast
HvitløksbrødSprøtt og smakfullt til å suge opp saus
Ovnsbakte grønnsakerGir farge og variasjon til retten
Et glass hvitvinKomplementerer den lette og friske smaken
Fersk basilikumPynt som gir en aromatisk og visuell finish

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 450 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 300 g farfalle (sommerfuglpasta)
  • 1 ss olivenolje
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g parmesan, revet
  • Saften av 1/2 sitron
  • Salt og pepper etter smak
  • Tilsetninger (valgfritt):
  • 100 g spinat eller erter
  • 100 g sprøstekt bacon eller sopp
  • Fersk basilikum til garnityr

STEG FOR STEG:

  • Kok farfalle i rikelig saltet vann til den er al dente, i henhold til pakkeanvisningene. Spar 1 dl pastavann før du heller av resten.
  • Varm olivenolje i en stor panne. Fres hvitløk og løk til de er myke og dufter aromatisk.
  • Tilsett kremfløte og la det småkoke i 2-3 minutter.
  • Rør inn revet parmesan og sitronsaft, og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med litt av det reserverte pastavannet om nødvendig.
  • Vend den kokte pastaen inn i sausen til den er godt dekket.
  • Tilsett eventuelle grønnsaker eller sprøstekt bacon for ekstra smak.
  • Server pastaen varm, toppet med fersk basilikum og ekstra parmesan.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment