Kort historie om retten:

Pasta med pesto og kylling har sine røtter i den italienske matkulturen, og er en rett som er kjent for sin smakfulle og enkle tilberedning. Pestoen, som opprinnelig stammer fra Liguria-regionen i Italia, er laget av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, parmesan og olivenolje, og har blitt en favoritt verden over. Denne retten har blitt enda mer populær de siste årene, både for sin deilige smak og sitt raske og enkle tilberedningsprosess. Ved å legge til kylling får retten et proteinløft, og ved å bruke fullkornspasta får den et ekstra helsefremmende preg.

Næringsinnhold per porsjon

NæringMengde
Kalorier500 kcal
Fett18 g
Karbohydrater55 g
Protein30 g
Fiber8 g
Sukker4 g
Vitamin A350 IU
Vitamin C20 mg
Kalsium180 mg
Jern2 mg

Smak og tekstur:

Pasta med pesto og kylling er en perfekt kombinasjon av smakfulle og friske ingredienser. Den kremete pestoen gir en herlig smakfull base for pastaen, mens den stekte kyllingen tilfører saftighet og en mild røyksmak som komplementerer pestoen perfekt. Fullkornspastaen gir en litt mer rustikk tekstur som gir retten dybde. Sammen skaper disse ingrediensene en rett som er både lett og mettende, med en herlig kontrast mellom den kremete pestoen, den faste pastaen og den myke kyllingen.

Min erfaring og tips:

Pasta med pesto og kylling er en av mine favorittretter, spesielt når jeg trenger noe raskt og smakfullt. Jeg husker første gang jeg laget pesto fra bunnen av – hele familien var så imponert over hvor mye bedre den smakte enn butikkversjonen! Jeg liker å bruke fullkornspasta for ekstra fiber, og et lite tips er å steke kyllingen med litt sitronsaft og hvitløk for å få ekstra smak. Denne retten har blitt en klassiker hjemme hos oss, og jeg elsker hvordan den kan varieres med forskjellige grønnsaker eller tilbehør.

Tilbehør

TilbehørAnbefalt mengde per porsjon
Frisk grønn salat1-2 dl
Ristet fullkornsbrød1 skive
Kaldpresset olivenolje1 ss
Sitron til dressing1 ts

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 500 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pesto:
  • 50 g fersk basilikum
  • 30 g pinjekjerner (kan erstattes med solsikkefrø)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl ekstra virgin olivenolje
  • 50 g plantebasert parmesan eller vanlig parmesan (valgfritt)
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • Pasta og kylling:
  • 300 g fullkornspasta (f.eks. spaghetti eller penne)
  • 2 kyllingfileter, skåret i strimler
  • 1 ss olivenolje (til steking)
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • Topping:
  • Frisk basilikum
  • Eventuelt litt ekstra plantebasert parmesan eller ristede pinjekjerner

STEG FOR STEG:

  • Kok pastaen: Kok opp en stor gryte med lettsaltet vann. Tilsett pastaen og kok til den er al dente, ca. 8-10 minutter. Sil av vannet og sett til side.
  • Lag pestoen: Ha basilikum, pinjekjerner, hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en blender. Kjør til en jevn saus. Smak til med mer salt eller olje hvis nødvendig. Rør inn parmesan hvis ønskelig.
  • Stek kyllingen: Varm olivenolje i en stekepanne på middels varme. Stek kyllingstrimlene i ca. 7-10 minutter til de er gjennomstekte og lett gyldne. Krydre med salt og pepper.
  • Bland pasta og pesto: Når pastaen er ferdig, bland den med pestoen til pastaen er godt dekket. Tilsett kyllingstrimlene og bland godt.
  • Servering: Server pastaen med et dryss frisk basilikum og eventuelt litt ekstra parmesan eller ristede pinjekjerner. Server gjerne med en grønn salat på siden.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment