Historie om Pasta Primavera

Pasta primavera er en rett som stammer fra Italia, og som har blitt kjent over hele verden for sin enkle, men deilige smak. Ordet “primavera” betyr vår på italiensk, og retten ble opprinnelig laget for å feire den friske smaken av sesongens grønnsaker. Jeg har laget min egen versjon med en sunnere vri ved å bruke fullkornspasta og flere grønnsaker. Denne retten er en favoritt hjemme hos oss, både for dens lette og friske smak, og for at den er perfekt til både hverdagsmiddager og spesielle anledninger. Den balanserer grønnsakenes sødme med den deilige pastasausen.

Næringsinnhold i Pasta Primavera

IngrediensVitaminerFettSukkerProteiner
FullkornspastaFolat, Jern2g2g7g
BrokkoliA, C, K0g2g2g
Rød paprikaA, C, E0g6g1g
CherrytomaterA, C0g3g1g
OlivenoljeE14g0g0g
SitronC0g1g0g

Smak og tekstur

Denne retten kombinerer den nøtteaktige, fyldige smaken av fullkornspasta med friske og sprø grønnsaker. Brokkolien gir en fin tekstur, mens paprikaen tilfører sødme og tomatene en friskhet som lyser opp retten. Den kremete sausen laget med olivenolje, sitron og hvitløk binder sammen alt på en lett og smakfull måte, uten å være for tung. Den myke pastaen og de saftige grønnsakene skaper en perfekt harmoni, og hver munnfull er både tilfredsstillende og næringsrik.

Min erfaring og tips

Pasta primavera har blitt en favoritt i familien min, og jeg lager den ofte på hektiske hverdager. Jeg elsker hvordan retten kan tilpasses med ulike grønnsaker, avhengig av hva som er i sesong. Jeg pleier også å bruke havremelk i sausen for en litt lettere versjon. Et tips er å unngå å overkoke grønnsakene, da de da mister mye av sin smak og tekstur. Jeg elsker å toppe retten med litt fersk basilikum og noen ristede solsikkefrø for ekstra crunch.

Tilbehør

TilbehørBeskrivelse
Grønn salatEn frisk salat med ruccola, avocado og sitron.
Ristet brødGrovt brød penslet med olivenolje og hvitløk.
Grillede grønnsakerLett grillede squash og paprika for ekstra smak.
HummusEn kremet hummus som passer perfekt til pastaen.

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 380 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pasta:
  • 250 g fullkornspasta (som penne eller fusilli)
  • Grønnsaker:
  • 200 g brokkoli (delt i små buketter)
  • 1 rød paprika, skåret i strimler
  • 100 g cherrytomater, delt i to
  • 100 g erter (friske eller frosne)
  • Saus:
  • 2 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts revet sitronskall
  • Salt og pepper etter smak
  • Frisk basilikum til pynt

STEG FOR STEG:

  • Kok pastaen: Kok fullkornspastaen i en stor gryte med lettsaltet vann i henhold til pakningsinstruksjonene (ca. 8-10 minutter). Sil av vannet, men spar litt av pastavannet.
  • Forbered grønnsakene: Damp brokkolien til den er mør, men fortsatt sprø, i ca. 5 minutter. Stek paprikaen og cherrytomatene i en panne med litt olivenolje i ca. 3-4 minutter. Tilsett erter mot slutten av steketiden.
  • Lag sausen: Varm opp olivenoljen i en panne, og fres hvitløken i noen sekunder til den er duftende. Tilsett sitronsaft og sitronskall, og la det småkoke i ett minutt. Smak til med salt og pepper.
  • Bland pasta og grønnsaker: Bland den kokte pastaen med grønnsakene og sausen. Hvis sausen virker for tykk, kan du tilsette litt av pastavannet for å gjøre den mer kremet.
  • Servering: Pynt retten med frisk basilikum og et ekstra dryss sitronskall for ekstra friskhet.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment