Historien bak retten

Pølser og potetmos er en klassisk hverdagsrett som har vært populær i Norge i generasjoner. Den enkle kombinasjonen av saftige pølser og kremet potetmos er både næringsrik og smakfull. Jeg elsker denne retten fordi den er rask å lage, og den kan lett tilpasses med ulike typer pølser og ekstra tilbehør.


Næringstabell for ingredienser

IngrediensVitaminer og mineralerFettSukkerProteiner
PølserProtein, natrium, vitamin B625 g0 g12 g
PoteterKalium, vitamin C, fiber0 g2 g2 g
SmørVitamin A, kalsium81 g0 g1 g
MelkKalsium, vitamin D, fosfor1 g5 g3 g
Løk (til saus)Vitamin C, fiber0 g1 g1 g

Smak og tekstur

Pølsene har en saftig og krydret smak som balanseres perfekt av den myke og kremete potetmosen. Jeg elsker hvordan potetmosen smelter sammen med en brun saus eller løkkompott for å gi retten ekstra fylde og dybde.


Min erfaring, tips og minner om retten

Pølser og potetmos var alltid en favoritt hjemme hos oss da jeg var liten. Jeg husker hvordan vi elsket å tilsette litt ketchup eller sennep til retten, noe jeg fremdeles gjør av og til. Et tips er å bruke poteter med høyt stivelsesinnhold for en silkemyk mos, og å variere med pølser av god kvalitet for mer smak.


Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
Brun sausGir retten en ekstra smakfull og fyldig karakter
Syltet rødbeterTilfører syrlighet og friskhet
Dampede grønnsakerEt sunt og fargerikt tillegg
Stekt løkEn søt og aromatisk topping
Ketchup og sennepKlassisk og enkelt tilbehør som alltid fungerer

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring


Pølser og Potetmos: Hjemmekoselig Klassiker

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 450 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pølser:
  • 8 middags- eller grillpølser (gjerne magre eller plantebaserte alternativer)
  • Potetmos:
  • 1 kg poteter, skrelt og delt i biter
  • 2 dl melk (valgfri type, f.eks. lettmelk eller plantebasert melk)
  • 2 ss smør eller olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts malt muskat (valgfritt)
  • Tilbehør:
  • Syltede grønnsaker (rødbeter eller agurk)
  • Dampede grønnsaker (brokkoli, gulrøtter)

STEG FOR STEG:

  1. Kok potetene: Ha potetbitene i en stor kjele, dekk dem med vann og tilsett en klype salt. Kok potetene til de er møre, ca. 15–20 minutter.
  2. Stek pølsene: Mens potetene koker, brun pølsene i en stekepanne på middels varme til de er gyldne og gjennomvarme.
  3. Lag potetmos: Hell av vannet fra potetene og mos dem med en potetmoser eller visp. Tilsett melk, smør, salt og muskat. Rør til mosen er glatt og kremet.
  4. Server: Fordel potetmosen på tallerkener og legg pølsene ved siden av. Legg til ønsket tilbehør som syltede grønnsaker og dampede grønnsaker for å komplettere retten.


Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment