Pulled Pork Gryte – En Saftig og Smakfull Middagsrett

Pulled pork gryte er en varmende rett med mørt svinekjøtt tilberedt i en smakfull saus. Den kombinerer comfort food og slow cooking, perfekt til hverdagsmiddager eller helgekos. Jeg elsker denne gryten for dens fyldige smaker og møre konsistens.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Svinekjøtt (bog/skulder)B-vitaminer, Jern15020
LøkVitamin C, B60.110.9
HvitløkVitamin C, B60.100.2
TomatpuréVitamin C, A0.551
KjøttkraftJern, Sink0.101

Smak og Tekstur

Pulled pork gryte er rik på smak, med sødme fra sausen og krydder. Kjøttet blir saftig og mørt etter langsom tilberedning. Kombinasjonen av tomatpuré og krydder gir gryten en naturlig dybde. Jeg elsker hvordan smaken utvikler seg og teksturen blir silkemyk.


Mine Erfaringer og Tips

Jeg lager ofte pulled pork gryte som en enkel og smakfull middag. En gang tilsatte jeg rødvin – det ga ekstra dybde! Mitt beste tips er å småkoke kjøttet lenge for at det skal kunne trekkes fra hverandre. Server retten med potetmos, ris eller brød for en komplett opplevelse.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
PotetmosMild og kremet kontrast til den rike gryten
Ferskt brødPerfekt til å dyppe i sausen
ColeslawSprøtt og friskt tilbehør
Kokt risEn nøytral base som balanserer smaken
Friske urterDekorativ topping som tilfører friskhet

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 6 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 500 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 1 kg svinenakke eller bog
  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 2 gulrøtter, skivet
  • 1 rød paprika, hakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 dl kyllingkraft
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 ts røkt paprika
  • 1/2 ts chilipulver (valgfritt)
  • Salt og pepper etter smak
  • Tilbehør:
  • Kokt ris, potetmos eller ferskt brød

STEG FOR STEG:

  • Forvarm ovnen til 150 °C (eller bruk en slowcooker).
  • Varm olivenolje i en stor gryte og brun svinenakken på alle sider. Ta ut kjøttet og sett til side.
  • I samme gryte, fres løk, gulrøtter, paprika og hvitløk til de er myke.
  • Tilsett tomatpuré og røkt paprika, og fres i 1 minutt til aromaene utvikles.
  • Hell i hermetiske tomater, kyllingkraft, brunt sukker og eplecidereddik. Rør godt sammen.
  • Legg svinenakken tilbake i gryten, dekk til med lokk, og sett i ovnen i 2-3 timer (eller i slowcooker på lav i 6-8 timer).
  • Når kjøttet er mørt, bruk to gafler til å dra det fra hverandre i tråder.
  • Smak til med salt, pepper og eventuelt litt chilipulver. Server gryten varm med ønsket tilbehør.

 

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment