Wok med Kylling og Sursøt Saus – En Smakfull og Fargerik Middag

Wok med kylling og sursøt saus er en rask og næringsrik middagsrett som kombinerer saftige biter av kylling med sprø grønnsaker og en smakfull saus. Denne retten er perfekt for travle dager og gir en deilig balanse mellom søtt, syrlig og salt. Jeg elsker denne retten fordi den er enkel å tilpasse med ulike grønnsaker og smaker, samtidig som den alltid imponerer.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Kyllingfilet (400 g)B6, B12, Jern5088
Paprika (1 stk)Vitamin C, A0.341
Gulrot (2 stk)Vitamin A, C0.261.5
Brokkoli (200 g)Vitamin C, K0.524
Sursøt saus (1 dl)Vitamin C0121
Olivenolje (2 ss)Vitamin E2000

Smak og Tekstur

Denne retten har en perfekt balanse mellom saftige kyllingbiter, sprø grønnsaker og den fyldige, klissete sursøte sausen. Smaken er en kombinasjon av syrlig, søt og lett krydret, noe som gjør den både spennende og tilfredsstillende. Jeg elsker hvordan de forskjellige teksturene gir retten dybde og gjør hver bit til en smaksopplevelse.


Mine Erfaringer og Tips

Jeg lager ofte wok når jeg trenger en rask og smakfull middag. En gang tilsatte jeg ananasbiter i sursøt saus for en ekstra tropisk vri – det anbefales! Mitt beste tips er å skjære grønnsakene i jevne biter og tilberede dem raskt i varm wokpanne for å beholde sprøheten. Server gjerne med ris eller nudler for et komplett måltid.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
JasminrisEn klassisk og lett base til retten
EggnudlerPerfekt for en fyldigere variant
CashewnøtterGir en sprø kontrast og rik smak
Friske urterKoriander eller vårløk som topping
LimedryssGir en frisk og syrlig smakforsterker

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 450 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kylling og Marinade:
  • 500g kyllingfilet, i strimler
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss maisenna
  • Grønnsaker:
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 gulrot, i skiver
  • 150g brokkoli, delt i små buketter
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss revet ingefær
  • Sursøt Saus:
  • 3 ss ketchup
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss honning eller sukker
  • 1 ss soyasaus
  • 1 dl vann
  • 1 ss maisenna blandet med 2 ss vann (til jevning)
  • Til servering:
  • Ristede sesamfrø
  • Frisk vårløk, skåret i tynne skiver

STEG FOR STEG:

  • Forbered kyllingen: Mariner kyllingstrimlene med soyasaus og maisenna i 10 minutter.
  • Kok sausen: Bland ketchup, eddik, honning, soyasaus og vann i en bolle. Sett til side.
  • Stek kyllingen: Varm opp en wok eller stor panne med litt olje. Stek kyllingbitene på høy varme til de er gylne og gjennomstekte. Sett til side.
  • Stek grønnsakene: Tilsett mer olje om nødvendig og surr hvitløk og ingefær. Ha deretter i grønnsakene og stek på høy varme i et par minutter til de er sprø-møre.
  • Sausen: Hell sursøt sausblandingen over grønnsakene. Tilsett maisennajevningen og kok til sausen tykner.
  • Bland sammen: Legg kyllingen tilbake i pannen og vend alt sammen godt så sausen dekker alt.
  • Servering: Topp med ristede sesamfrø og vårløk. Server straks med ris eller nudler.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment