Historien bak retten

Beef Wellington er en klassisk britisk rett kjent for sin luksuriøse kombinasjon av mør biff, en smakfull soppfylling, og sprø butterdeig. Denne retten fikk sitt navn fra hertugen av Wellington og har vært en favoritt på middagsbordet siden 1800-tallet. Den representerer en balanse mellom eleganse og tradisjon, og jeg elsker hvordan Beef Wellington gir et ekstra løft til spesielle anledninger.


Næringstabell

IngrediensVitaminer og mineralerFettSukkerProteiner
Indrefilet av biffJern, sink, vitamin B1210 g0 g26 g
SoppVitamin D, B6, små mengder fiber0 g1 g3 g
ButterdeigKarbohydrater, vitamin B120 g1 g4 g
SennepMagnesium, kalium1 g0 g1 g

Smak og tekstur

Beef Wellington gir en perfekt harmoni av teksturer og smaker. Den møre biffen balanseres av den sprø butterdeigen, mens soppfyllingen tilfører en jordlig dybde. Jeg elsker hvordan retten ser sofistikert ut, men samtidig har en fyldig og hjemmekoselig smak.


Min erfaring, tips og minner

Jeg lager Beef Wellington når jeg ønsker å imponere gjester eller feire en spesiell anledning. En gang jeg serverte denne retten til nyttårsmiddag, var det en suksess – alle var imponerte over det gylne og sprø laget av butterdeig. Mitt tips er å bruke en kjøtttermometer for å sikre perfekt stekegrad.


Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
RødvinssausRik og aromatisk, perfekt til å fremheve smaken
Dampede grønnsakerLett og balanserende til den fyldige retten
PotetpuréKremet og mild, et klassisk tillegg
AspargesGir et sprøtt og friskt element
Frisk salatLett og syrlig for en balansert meny

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 450 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • 700 g oksefilet (indre- eller ytrefilet)
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper, etter smak
  • 500 g sjampinjonger eller aromasopp, finhakket
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss smør
  • 2 ss frisk timian, hakket
  • 2 ss dijonsennep
  • 6 skiver spekeskinke (f.eks. parmaskinke)
  • 1 ark butterdeig (ferdigkjøpt eller hjemmelaget)
  • 1 egg, sammenvispet (til pensling)
  • Mel til utbaking

STEG FOR STEG:

  • Forbered biffen: Krydre indrefileten med salt og pepper. Brun den raskt i olivenolje på alle sider, ca. 1-2 minutter per side. La den hvile.
  • Lag soppduxelles: Varm olivenolje i en panne. Stek sopp, sjalottløk, hvitløk og timian til blandingen er myk og har sluppet ut væsken, ca. 8-10 minutter. Avkjøl.
  • Monter Wellington: Rull ut butterdeigen på bakepapir. Fordel soppduxelles jevnt over deigen. Legg biffen oppå, og pakk deigen tett rundt kjøttet. Klem kantene forsiktig sammen.
  • Pensle og stek: Pensle butterdeigen med sammenvispet egg. Sett i kjøleskap i 15 minutter. Forvarm ovnen til 200 °C og stek i 25-30 minutter, til deigen er gyllen og biffen er middels stekt.
  • Server: La retten hvile i 10 minutter før du skjærer den i skiver. Server med ovnsbakte grønnsaker og saus.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment