Kebab, en klassiker fra Midtøsten, er kjent for sin rike smak, saftige tekstur og krydderrike aroma. Denne retten har røtter i en lang kulinarisk tradisjon og er elsket over hele verden. Kebab kan varieres på utallige måter, og denne sunnere versjonen gir deg all smaken uten kompromiss på næring.

I denne oppskriften bruker vi magert kjøtt, som kylling eller kalkun, og beriker blandingen med hakkede grønnsaker og fullkornsmel for å gi ekstra fiber og vitaminer. Krydderblandingen er en balansert miks av spisskummen, koriander, hvitløk og røkt paprika, som gir kebaben en varm og aromatisk smak. De grilles til de får en herlig gyllenbrun farge og en lett røyket aroma.

Den saftige konsistensen av kjøttet balanseres av en frisk yoghurtdressing laget med naturell yoghurt, sitron og hakkede urter som persille og mynte. Server kebaben med en fargerik salat eller pakk den inn i fullkornsflatbrød sammen med sprø grønnsaker som agurk, tomat og rødløk.

Denne sunne vri på kebab er perfekt for hverdagsmiddager eller som en del av en større buffet. Takket være sitt næringsrike innhold er det en rett som metter lenge og gir kroppen viktige næringsstoffer.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring


Saftig og Smakfull Kebab med Sunne Grønnsaker

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 350 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kebab:
  • 400 g kylling- eller kalkunkjøttdeig
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss finhakket persille
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts røkt paprika
  • 2 ss fullkornsmel
  • Salt og pepper etter smak
  • Tilbehør:
  • 4 fullkornsflatbrød
  • 1 agurk, skåret i staver
  • 2 tomater, skivet
  • 1 rødløk, i tynne skiver
  • Yoghurtdressing:
  • 200 g naturell yoghurt
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss hakket mynte eller persille
  • Salt og pepper etter smak

STEG FOR STEG:

  1. Bland kylling- eller kalkunkjøttdeig med løk, hvitløk, persille, spisskummen, koriander, røkt paprika, fullkornsmel, salt og pepper i en stor bolle.
  2. Form blandingen til små, avlange kebaber og sett dem på spyd (hvis du bruker trespyd, bløtlegg dem i vann først).
  3. Forvarm grillen eller en grillpanne til middels høy varme. Grill kebabene i ca. 10–12 minutter, snu ofte, til de er gjennomstekte og lett forkullede.
  4. Lag yoghurtdressingen ved å blande naturell yoghurt med sitronsaft, mynte, salt og pepper i en liten bolle.
  5. Server kebabene i fullkornsflatbrød med agurk, tomat og rødløk, og topp med yoghurtdressing.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment