Kort historie av oppskriften

Krabbekaker har sine røtter i kystområder, særlig i USA og Asia, hvor fersk krabbe er en lokal delikatesse. Oppskriften ble populær som en måte å bruke opp ferskt krabbekjøtt og skape noe raskt, smakfullt og mettende. Nå er det en favoritt på både restauranter og i hjemmekjøkken, elsket for sin enkle eleganse og smaksrike kombinasjon. Jeg synes krabbekaker er en perfekt måte å bringe smaken av havet til bordet, enten det er som hovedrett eller en forrett til spesielle anledninger.


Næringstabell

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
KrabbekjøttB12, C, Magnesium0.80.019.0
EggA, D, E, B125.00.26.0
FullkornsbrødsmulerB, Folat, Jern1.52.02.3
SitronC, Folat0.10.60.1
Dijon-sennepE, Jern0.20.20.3
OlivenoljeE, Omega-913.50.00.0

Smak og tekstur

Krabbekaker er en herlig balanse mellom mykt og sprøtt, med det delikate og saftige krabbekjøttet i sentrum. De sprø kantene gir et tilfredsstillende knas, mens innsiden forblir myk og fyldig. Smaken er lett krydret med et hint av sennep og sitron som løfter frem sjømatens naturlige sødme. Jeg elsker hvordan alle smakene smelter sammen uten å overvelde, og hver munnfull minner meg om en frisk dag ved sjøen.


Min erfaring, tips og minner

Jeg husker første gang jeg laget krabbekaker hjemme; det var en helg hvor vi hadde fersk krabbe fra en lokal fiskebutikk. Det var så tilfredsstillende å forme kakene og se dem bli gyllenbrune i pannen. Mitt beste tips er å bruke en god sitronmajones som saus, og kanskje tilsette litt chili for en liten kick. For meg er dette en rett som alltid skaper litt ekstra luksus i hverdagen, og den passer like godt til en middag med venner som til en rolig familiekveld.


Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
SitronmajonesFriskhet og kremethet som matcher kakene
GrønnsalatLett og frisk kontrast til den rike smaken
AvokadoskiverTilfører kremet tekstur
Grillet aspargesEn varm og sprø side
FocacciaPerfekt til å suge opp de deilige saftene

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 200 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Til krabbekakene:
  • 400 g krabbekjøtt (gjerne fersk eller hermetisk)
  • 2 ss majones
  • 1 egg
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts Worcestershiresaus
  • 1/2 ts sitronsaft
  • 2 ss hakket frisk persille
  • 2 vårløk, finhakket
  • 50 g brødsmuler (panko eller vanlig brødsmuler)
  • Salt og pepper etter smak
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • Til sitron-aioli:
  • 1 dl majones
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • Saften fra 1/2 sitron
  • Salt og pepper etter smak

STEG FOR STEG:

  • I en stor bolle, bland sammen krabbekjøtt, egg, havremel, yoghurt, sennep, paprikapulver, hvitløkspulver, salt, sitronskall og persille. Rør forsiktig slik at ingrediensene blander seg, men uten å knuse krabbekjøttet.
  • Form blandingen til 8 små kaker eller 4 større kaker. Sett dem i kjøleskapet i 10 minutter for å stivne.
  • Vend krabbekakene i finmalt havregryn for en sprø panering.
  • Varm olivenolje i en stekepanne over middels varme. Stek krabbekakene i 3–4 minutter på hver side til de er gyldne og sprø.
  • Server straks med frisk salat og sitronskiver.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment