Disse saftige kyllingfiletene marineres i en frisk sitronmarinade som gir en deilig, syrlig smak og balanserer kyllingens naturlige saftighet. Marinaden, laget med sitronsaft, hvitløk, olivenolje og et hint av fersk timian, tilfører et lett, men smakfullt preg til hver bit. Når filetene stekes til de er gylne på utsiden og fortsatt fuktige og mørt på innsiden, fyller duften av sitrus og urter kjøkkenet og skjerper appetitten.

Serveres med en fargerik grønnsaksmiks av brokkoli, paprika og gulrot, som ovnsbakes til de er lett karamelliserte. Grønnsakene gir en sprø kontrast til den saftige kyllingen og tilfører naturlig sødme og tekstur. En dash fersk sitronsaft over grønnsakene før servering binder retten sammen, og gir en forfriskende, sunn smak.

Dette er en perfekt rett for travle dager når du ønsker et næringsrikt måltid som likevel smaker luksuriøst. Den kan serveres alene som en lavkarbo-middag, eller du kan tilsette fullkornsris eller quinoa for å gjøre det mer fyldig. For ekstra smak, kan du bruke noen dråper balsamico over grønnsakene før steking.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring


Saftige Kyllingfileter Med Grønnsaksmiks og Sitronmarinade

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 320 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kylling og Marinade
  • 4 kyllingfileter (ca. 500 g)
  • Saften av 1 sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts fersk timian eller 1/2 ts tørket
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • Grønnsaksmiks
  • 1 brokkoli, delt i små buketter
  • 1 rød paprika, skåret i strimler
  • 2 gulrøtter, skåret i tynne skiver
  • 1 ss olivenolje
  • Salt og pepper etter smak

STEG FOR STEG:

  • Forbered marinaden ved å blande sitronsaft, olivenolje, hvitløk, timian, salt og pepper i en bolle.
  • Legg kyllingfiletene i en ziplock-pose eller en bolle, og hell marinaden over. La det marineres i minst 20 minutter eller opptil 2 timer for dypere smak.
  • Forvarm ovnen til 200°C. Legg brokkoli, paprika og gulrøtter på en bakeplate. Drypp over olivenolje, dryss med salt og pepper, og bland godt.
  • Sett grønnsakene i ovnen og stek i ca. 25-30 minutter, eller til de er lett karamelliserte.
  • Varm en grillpanne eller stekepanne på middels varme. Stek kyllingfiletene i ca. 5-7 minutter på hver side til de er gylne og gjennomstekte.
  • La kyllingen hvile i noen minutter før servering. Server sammen med de ovnsbakte grønnsakene.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment