Denne retten med saftige, urtemarinerte kyllingfileter er en eksplosjon av smak og tekstur. Kyllingen, som er marinert i en blanding av sitronsaft, hvitløk, og en rik samling av friske urter som rosmarin, timian og oregano, blir perfekt stekt til den er gyldenbrun og mør. Marinaden gir et friskt og aromatisk preg som fremhever fjærkrekjøttets naturlige smak.

De ovnsbakte grønnsakene – inkludert søtpoteter, paprika og brokkoli – tilfører et regnbuefarget tilbehør som er både næringsrikt og deilig. Grønnsakene blir bakt til de er lett karamelliserte, med en sprø kant og en myk kjerne, noe som balanserer kyllingens saftige konsistens.

Aromaen fra de friske urtene fyller kjøkkenet under tilberedningen, og retten serveres gjerne med en lett yoghurtdressing for en syrlig og kremet kontrast. Dette er en perfekt hverdagsmiddag som både er sunn og enkel å lage, og som smaker fantastisk i enhver anledning.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring


Saftige urtemarinert kyllingfileter med ovnsbakte grønnsaker

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 350 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kylling og marinade
  • 4 kyllingfileter (à 150 g)
  • 2 ss olivenolje
  • Saften av 1 sitron
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts rosmarin
  • 1 ts timian
  • 1/2 ts pepper
  • Grønnsaker
  • 2 søtpoteter, i terninger
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 brokkoli, i små buketter
  • 1 rødløk, i båter
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • Dressing (valgfritt)
  • 4 ss yoghurt naturell (lettvariant)
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss fersk persille, finhakket

STEG FOR STEG:

  1. Forbered marinaden: Bland olivenolje, sitronsaft, hvitløk og krydder i en bolle. Legg kyllingfiletene i marinaden og la dem hvile i minst 15 minutter (gjerne lenger for mer smak).
  2. Forvarm ovnen til 200 °C. Legg søtpotetene, paprikaen, brokkolien og rødløken på et stekebrett. Drypp olivenolje over grønnsakene og krydre med paprikapulver, salt og pepper. Rør godt.
  3. Sett grønnsakene i ovnen og stek i ca. 20 minutter til de er lett karamelliserte og møre.
  4. Varm en stekepanne på middels varme. Stek kyllingfiletene i 4–5 minutter på hver side til de er gjennomstekte og har en gyllenbrun overflate.
  5. Lag dressingen ved å blande yoghurt, sitronsaft og persille i en liten bolle.
  6. Server kyllingfiletene med de ovnsbakte grønnsakene og en skje yoghurt-dressing på siden.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment