Denne salaten med kjøtt er en perfekt blanding av saftig, mørt kjøtt og friske, sprø grønnsaker. Den balanserer proteinrik kjøttkraft med en lett og fargerik base av grønnsaker. Salaten byr på en deilig kontrast mellom de varme, krydrede kjøttbitene og de kjølige, knasende bladene av ruccola og spinat. Et dryss av nøtter og en hjemmelaget vinaigrette med hint av sitron gir retten både en rik tekstur og en forfriskende syrlighet.

Aromaen fra det stekte kjøttet, som er marinert i urter og krydder, fyller rommet når det stekes. Kombinert med friske ingredienser som cherrytomater og agurk, skapes en salat som er både tilfredsstillende og lett. Denne retten passer perfekt som en sunn og balansert middag eller en lunsj som holder deg energisk hele dagen.

Server salaten med grovt brød eller knekkebrød for en komplett opplevelse. Dette er en salat som både smaker fantastisk og er rik på næringsstoffer, med et fokus på sunnhet og balanse.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring


Salat med Kjøtt – Saftig og Sunn

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 350 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Til salaten:
  • 300 g mørt kjøtt (biff eller svinefilet), skåret i strimler
  • 1 ss olivenolje (til steking)
  • 100 g ruccola
  • 100 g spinat
  • 200 g cherrytomater, delt i to
  • 1 agurk, skåret i skiver
  • 50 g rødløk, i tynne skiver
  • 30 g valnøtter eller mandler, grovhakket
  • Til marinaden:
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts soyasaus (lite salt)
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts tørket oregano
  • Salt og pepper etter smak
  • Til dressingen:
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts honning
  • 1 ts dijonsennep
  • Salt og pepper etter smak

STEG FOR STEG:

  • Mariner kjøttet: Bland hvitløk, soyasaus, sitronsaft, oregano, salt og pepper i en bolle. Legg kjøttstrimlene i marinaden og la det hvile i 10–15 minutter.
  • Forbered salaten: Vask og tørk ruccola og spinat. Fordel dem jevnt i en stor bolle. Legg til cherrytomater, agurk og rødløk.
  • Stek kjøttet: Varm olivenolje i en stekepanne på middels varme. Stek kjøttet i 5–7 minutter til det er gyllenbrunt og gjennomstekt.
  • Lag dressingen: Pisk sammen olivenolje, sitronsaft, honning, dijonsennep, salt og pepper i en liten bolle.
  • Sett sammen salaten: Fordel det varme kjøttet over salaten. Dryss hakkede nøtter over, og hell dressingen jevnt over retten.
  • Server straks, gjerne med et stykke grovt brød ved siden av.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment