Historien bak retten

Scones har sin opprinnelse i Skottland og ble først omtalt på 1500-tallet. Tradisjonelt ble de laget med byggmel og bakt på en steketakke. I dag er scones elsket verden over som en rask og enkel bakst til frokost, lunsj eller tilbehør til en kopp te. Å bruke yoghurt i deigen gjør sconsene ekstra saftige og gir en lett syrlig smak som balanserer sødmen perfekt. Jeg elsker å lage disse sconsene fordi de er raske å lage, krever få ingredienser og alltid blir luftige og deilige!


Næringstabell for ingredienser

IngrediensVitaminer og mineralerFettSukkerProteiner
HvetemelJern, fiber, B-vitaminer1 g0 g3 g
SukkerKarbohydrater, energi0 g100 g0 g
YoghurtKalsium, probiotika, vitamin B124 g7 g5 g
SmørVitamin A, D, kalsium81 g0 g1 g
BakepulverMineraler0 g0 g0 g
SaltNatrium0 g0 g0 g
Egg (valgfritt)Protein, vitamin D, jern5 g0 g6 g

Smak og tekstur

Scones med yoghurt har en myk og luftig konsistens med en lett sprø skorpe. Yoghurt tilfører en mild syrlighet som gir sconsene en ekstra dimensjon i smaken. De er rike, men samtidig lette, og passer perfekt med søte eller salte pålegg. Jeg elsker hvordan disse sconsene smelter i munnen, samtidig som de har en deilig smøraktig smak. Server dem varme, og nyt hvordan de nesten faller fra hverandre i deilige, myke lag.


Min erfaring, tips og minner om retten

Å lage scones med yoghurt er en av mine favoritter når jeg vil ha noe raskt og godt til frokost eller brunch. Jeg husker første gangen jeg prøvde yoghurt i oppskriften – sconsene ble så mye saftigere og mykere! Et godt tips er å ikke overarbeide deigen; jo mindre du elter, desto luftigere blir de. For ekstra smak kan du tilsette litt sitronskall, rosiner eller hakkede nøtter. Server sconsene med syltetøy og en klatt rømme eller kremost – det er ren nytelse!


Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
SyltetøyJordbær-, bringebær- eller blåbærsyltetøy
SmørEn klassisk kombinasjon til varme scones
HonningGir en naturlig sødme
KremostEn kremet og litt syrlig topping
Lemon curdFor en frisk sitronsmak

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 8 scones Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 150 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Grunnoppskrift:
  • 250g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 50g sukker (kan justeres etter smak)
  • 100g smør, kaldt og i terninger
  • 150g naturell yoghurt
  • 1 egg til pensling (valgfritt)
  • Valgfritt Tilbehør:
  • Smør, syltetøy eller ost til servering

STEG FOR STEG:

  • Forbered Ingrediensene: Forvarm ovnen til 200°C og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Bland Det Tørre: I en stor bolle, bland sammen hvetemel, bakepulver, salt og sukker.
  • Smuldre Inn Smøret: Tilsett det kalde smøret og smuldre det inn i melblandingen med hendene eller en gaffel til det ligner grove smuler.
  • Tilsett Yoghurt: Lag en grop i midten av blandingen og tilsett yoghurten. Rør forsiktig til deigen akkurat samler seg. Ikke arbeid deigen for mye.
  • Form Scones: Del deigen i 8 like deler og form dem til runde eller trekantede scones. Plasser dem på stekebrettet.
  • Pensle og Stek: Pensle toppen med pisket egg hvis ønskelig, og stek sconesene midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er lett gyldne.
  • Servering: Avkjøl litt før servering og nyt dem gjerne med smør og syltetøy.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment