1. Historie

Skagenrøre er en klassisk skandinavisk rett som har sin opprinnelse fra den idylliske kystbyen Skagen i Danmark. Denne delikate blandingen av reker, majones, og dill har blitt en favoritt både som pålegg, forrett og del av smørbrød. Den elegante kombinasjonen av fersk sjømat og en kremet base har gjort retten til en stjerne i nordisk mattradisjon, ofte servert på sprøtt brød eller som topping på små poteter.


2. Næringstabell

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
RekerB12, D-vitamin1015
MajonesE-vitamin, K1011
Rømme (lett)A, B12533
DillA, C, K000
SitronC-vitamin00.20

3. Smak og tekstur

Skagenrøre har en fantastisk balanse mellom den friske, salte smaken av reker og den fyldige kremheten fra majones og rømme. Et hint av sitron tilfører syrlighet, mens dill gir en aromatisk friskhet. Teksturen er en deilig blanding av saftige reker og en silkemyk saus. Når den serveres på en skive ristet brød, skaper det en kontrast mellom det sprø og det kremete.


4. Min erfaring og tips

Jeg har alltid hatt et spesielt forhold til Skagenrøre, særlig fra sommerturer til kysten. Det er en rett som både føles luksuriøs og hjemmekoselig. Et godt tips er å bruke ferske reker for den beste smaken, men frosne går også fint i en hektisk hverdag. Hvis du ønsker en sunnere variant, kan du bruke lettmajones og rømme med lavere fettinnhold. Jeg elsker å servere Skagenrøre som en del av et koldtbord med små, ovnsbakte poteter og salat ved siden av.


5. Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
Ristet surdeigsbrødSprø base med litt syrlig undertone
Små poteterOvnsbakte eller kokte for variasjon
SitronbåterFriske sitrondråper til ekstra syrlighet
Agurk eller salatLett og frisk balanse

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid:
Næringsfakta 120 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser:
  • 200 g ferske eller tinte reker, grovhakket
  • 50 g røkt laks, finhakket
  • 2 ss lett majones
  • 2 ss gresk yoghurt
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss fersk dill, finhakket
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts nykvernet sort pepper
  • Til servering:
  • 4 skiver surdeigsbrød eller små toast
  • Sitronskiver og dill til pynt

STEG FOR STEG:

  1. Forbered ingrediensene: Grovhakk rekene og røkt laks. Ha dem i en stor bolle.
  2. Lag dressingen: Bland lett majones, gresk yoghurt og sitronsaft i en liten bolle. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  3. Bland sammen: Tilsett dressingen i bollen med reker og laks. Vend forsiktig sammen til alt er godt blandet. Rør inn finhakket dill.
  4. Serveringsforslag: Fordel Skagenrøren på skiver av surdeigsbrød eller små toast. Pynt med dill og en skive sitron. Alternativt kan den serveres som topping på bakte poteter eller i små salatkopper.
  5. Oppbevaring: Oppbevar Skagenrøren i en tett boks i kjøleskapet i opptil 1 dag.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment