Menemen er en tyrkisk frokostklassiker som kombinerer silkemyke egg med en smakfull blanding av tomater, paprika og aromatiske krydder. Denne retten har sin opprinnelse i Tyrkia, hvor den nytes som en enkel, men tilfredsstillende frokost eller brunsj. Den er like populær blant familier som ved frokostkafeer.

Denne sunnere versjonen av Menemen bruker kun en liten mengde olje og tilsettes ekstra grønnsaker som spinat og løk for å gi mer fiber og næring. Den silkemyke konsistensen av eggene utfyller den rike tomatsmaken og den milde sødmen fra paprikaen. En liten klype spisskummen og chiliflak gir et subtilt krydret preg uten å overvelde smaksløkene.

Når retten tilberedes, fylles kjøkkenet med den varme aromaen av tomat, hvitløk og paprika, som straks vekker appetitten. Server den med fullkornsbrød for å dyppe i sausen, og topp gjerne med ferske urter som persille eller basilikum for ekstra friskhet.

Menemen er en perfekt balanse mellom myke teksturer og rike smaker. Den er lett å lage og kan tilpasses etter smak, og den er ideell for de som ønsker en sunn, men deilig start på dagen.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring


Smakfull og Lett Menemen med Grønnsaker

Porsjoner: 4 Koketid:
Næringsfakta 220 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Grønnsaksbase:
  • 2 ss rapsolje
  • 1 middels løk, finhakket
  • 1 grønn paprika, skåret i tynne skiver
  • 400 g hakkede tomater (hermetiske eller ferske)
  • 1 håndfull fersk spinat
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/4 ts chiliflak (valgfritt)
  • Salt og pepper etter smak
  • Egg:
  • 4 egg
  • 2 ss melk (valgfritt, for silkemykere konsistens)
  • Tilbehør:
  • Fullkornsbrød
  • Fersk persille til pynt

STEG FOR STEG:

  • Varm rapsoljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og stek til den er myk og gyllen.
  • Tilsett paprika og stek i ytterligere 5 minutter, til den begynner å bli myk.
  • Rør inn hakkede tomater, spisskummen, chiliflak, salt og pepper. La det småkoke i 8–10 minutter til sausen tykner.
  • Legg spinaten i pannen og rør til den faller sammen.
  • Lag små fordypninger i tomatblandingen, og knekk eggene forsiktig oppi. Hvis du ønsker, tilsett litt melk på toppen av eggene for en kremet konsistens.
  • Dekk stekepannen med et lokk og la eggene koke forsiktig til eggehvitene er stivnet, men plommene fortsatt er rennende, ca. 5–7 minutter.
  • Server retten direkte fra pannen med fullkornsbrød ved siden av. Topp med fersk persille for ekstra smak.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment