Historien bak oppskriften

Denne pastasalaten oppdaget jeg en gang vi hadde rester i kjøleskapet og null planer for middag. Jeg hadde en boks tunfisk, noen cherrytomater og litt pasta, og bestemte meg for å blande alt sammen med en vinaigrette av sitron og sennep. Smaken ble utrolig frisk og balansert, og salaten falt rett i smak hos både meg og familien. Siden da har den blitt et fast innslag når vi vil ha noe lett, sunt og smakfullt. Den er sånn mat som føles som å spise noe godt – og samtidig gjøre noe godt for kroppen.


Næringstabell – hovedingredienser

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Protein (g)
FullkornspastaB-vitaminer, fiber1.52.06.5
TunfiskB12, selen, jod, omega-33.00.020.0
CherrytomatC, A, lykopen0.23.00.6
RødløkC, flavonoider0.11.80.2
SitronsaftC-vitamin0.00.60.0

Smak og tekstur

Smaken av denne pastasalaten er en herlig balanse mellom syrlig og mildt salt, med et lite løkbitt i bakgrunnen. Tunfisken er saftig og gir fylde, mens den grove pastaen gir deilig tyggemotstand. Cherrytomatene bringer sødme og saftighet, mens rødløken gjør salaten litt mer våken i munnen. Den sitronbaserte vinaigretten binder det hele sammen med sin friske og lette karakter. Jeg elsker å drysse litt persille over til slutt – det gir både farge og smak. Hver bit smaker av sol, og du føler deg lett og god etterpå – perfekt for både hverdager og helger.


Min erfaring, tips og minner

Jeg lager denne salaten ofte – både når vi skal på båttur, til piknik, eller bare som lunsj hjemme. Den er enkel, holder seg godt, og alle liker den. Jeg bruker gjerne linsepasta når jeg vil gjøre den ekstra proteinrik, og hvis jeg har litt feta i kjøleskapet, smuldrer jeg det over – det gir en fin kontrast. Hvis du vil spare tid, kan du lage dressingen på forhånd og ha den i et lite glass. En gang hadde jeg med salaten i matpakken på jobb, og kollegaen min spurte rett ut om hun kunne få oppskriften. Så da visste jeg at jeg hadde truffet blink!


Tilbehør jeg liker å servere til

TilbehørHvorfor jeg liker det sammen med salaten
Grove knekkebrødSprøtt og fiberrikt – gir ekstra metthet
Grillet squashMyk og smakfull kontrast til salatens friskhet
Kokt eggGjør salaten mer proteinrik og mild i smaken
Et glass isvann med sitronFrisker opp hele måltidet
Små sylteagurkerGir syrlighet og litt ekstra sting

 

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 320 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Til salaten:
  • 250 g fullkornspasta (kokt al dente)
  • 1 boks tunfisk i vann (avrent)
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 10 cherrytomater, delt i to
  • 1/2 agurk, i halvmåner
  • 2 ss finhakket fersk persille
  • 1 ss kapers (valgfritt)
  • Til sitronvinaigretten:
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss ferskpresset sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts eplesidereddik
  • Salt og nykvernet pepper etter smak

STEG FOR STEG:

  • Kok pastaen etter anvisning på pakken, og la den kjøle seg ned etterpå.

  • Hell vannet av tunfisken og bruk en gaffel til å dele den opp i mindre biter.

  • Hakk rødløk, del tomatene i to og skjær agurken i tynne halvmåner.

  • Lag vinaigretten: pisk sammen sitronsaft, sennep, eddik og olje i en liten bolle.

  • Bland pasta, tunfisk og grønnsaker i en stor bolle.

  • Hell vinaigretten over og bland forsiktig sammen.

  • Topp med fersk persille og eventuelt kapers før servering.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment