Historien bak retten

Spaghetti med kjøttboller er en klassisk rett som ofte forbindes med det italiensk-amerikanske kjøkkenet. Selv om tradisjonell italiensk pasta ofte serveres uten kjøttboller, ble denne retten populær blant italienske immigranter i USA på begynnelsen av 1900-tallet. Kombinasjonen av saftige kjøttboller, en fyldig tomatsaus og perfekt kokt spaghetti gjør dette til en familieklassiker. Jeg elsker denne retten for dens enkle, men rike smaker og hvor mettende og tilfredsstillende den er.


Næringstabell for ingredienser

IngrediensVitaminer og mineralerFettSukkerProteiner
SpaghettiB-vitaminer, karbohydrater1 g2 g6 g
Kjøttdeig (storfe)B12, jern, protein15 g0 g25 g
TomatsausC, kalium, antioksidanter2 g5 g2 g
LøkC, fiber0 g2 g1 g
HvitløkC, mangan0 g0 g1 g
ParmesanKalsium, protein9 g0 g8 g

Smak og tekstur

Denne retten byr på en perfekt balanse av smaker og teksturer. De saftige, krydrede kjøttbollene gir en rik og kjøttfull smak som komplementeres av den syrlige og fyldige tomatsausen. Spaghettien er lett og al dente, mens revet parmesan tilfører en salt og kremet dybde. Jeg elsker hvordan hver bit er en harmonisk blanding av krydder, kjøtt, pasta og saus.


Min erfaring og tips

Jeg lager spaghetti med kjøttboller når jeg ønsker en smakfull og tilfredsstillende middag som hele familien elsker. Mitt beste tips er å la kjøttbollene småkoke i tomatsausen for å gjøre dem ekstra saftige og smakfulle. For en autentisk italiensk touch, tilsett litt frisk basilikum i sausen rett før servering. En av mine beste minner er å lage denne retten på en søndagskveld – den skapte en varm og koselig stemning rundt middagsbordet.


Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
HvitløksbrødSprøtt brød med smør og hvitløk
Grønn salatLett og frisk side med vinaigrette
Revet parmesanEn ekstra topping som gir smak og kremethet
Frisk basilikumAromatisk urt som løfter retten
RødvinPerfekt drikke som komplementerer smakene

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 550 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kjøttboller:
  • 400 g kjøttdeig (storfe eller blanding av svin og storfe)
  • 1 egg
  • 1 dl brødrasp (griljermel)
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 2 ss finhakket persille
  • 3 ss revet parmesan
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ss olivenolje (til steking)
  • Tomatsaus:
  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk (finhakket)
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 1 boks hakkede tomater (400 g)
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • Salt og pepper etter smak
  • Spaghetti:
  • 300 g spaghetti
  • Salt til pastavannet
  • Til servering:
  • Frisk basilikum
  • Revet parmesan

STEG FOR STEG:

  • Lag kjøttbollene:
    • Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, hvitløk, persille, parmesan, salt og pepper i en bolle. Form små kjøttboller med hendene.
    • Varm olivenolje i en stekepanne og stek kjøttbollene på middels varme til de er gylne og gjennomstekte. Legg dem til side.
  • Lag tomatsausen:
    • Varm olivenolje i en kjele. Surr løk og hvitløk til de er myke.
    • Tilsett tomatpuré og la det surre i 1 minutt. Tilsett hakkede tomater, oregano, basilikum, salt og pepper. La sausen småkoke i 15-20 minutter.
  • Kok spaghetti:
    • Kok spaghetti i en stor kjele med saltet vann i henhold til anvisningen på pakken. Sil av vannet.
  • Sett sammen retten:
    • Tilsett kjøttbollene i tomatsausen og la dem trekke i 5 minutter.
    • Server kjøttbollene og sausen over spaghetti.
  • Pynt og server:
    • Dryss over frisk basilikum og revet parmesan før servering.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment