Sprø og saftige koreanske kyllingvinger med gochujang-glaze

Koreanske kyllingvinger har sine røtter i Sør-Korea, hvor dobbeltsteking gir dem den karakteristiske sprø skorpen. Retten ble populær på 1970-tallet da små kyllingrestauranter begynte å eksperimentere med fritering og smakfulle sauser. Gochujang, den fermenterte chilipastaen, tilfører en dybde av smak med sin kombinasjon av sødme, styrke og umami. I dag finner vi koreanske kyllingvinger på alt fra trendy restauranter til hjemmekjøkken verden over. Jeg elsker å lage dem selv, men med en sunnere vri – ovnsbakt eller laget i airfryer, men fortsatt sprø og fulle av smak.


Næring og vitaminer per porsjon

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
KyllingvingerB12, jern, protein8,50,022,0
GochujangC-vitamin, antioksidanter1,02,82,0
HonningNaturlige enzymer0,08,50,1
HvitløkB6, mangan0,10,10,5
SesamfrøE-vitamin, sunt fett4,50,32,2

Smak og tekstur

Disse kyllingvingene har den perfekte kombinasjonen av sprø utside og saftig innside. Når jeg biter i dem, hører jeg et lite knekk før den intense smaken fra glazen treffer tungen. Gochujang tilfører en balansert styrke, mens honning gir en deilig karamellisert sødme. Hvitløk og ingefær gir en dybde av smak, og sesamolje tilfører en nøtteaktig aroma. Kyllingkjøttet er mørt og saftig, perfekt balansert med den klissete glazen. En klype sesamfrø og frisk koriander gir en lett krønsj og ekstra friskhet. Smakene utfyller hverandre, og det er vanskelig å stoppe etter én vinge.


Mine minner og erfaringer med koreanske kyllingvinger

Første gang jeg smakte disse vingene var på en koreansk restaurant i Oslo, og jeg ble umiddelbart forelsket i kombinasjonen av sprøtt, søtt og sterkt. Da jeg prøvde å lage dem hjemme, ville jeg finne en sunnere måte uten å miste den deilige teksturen. Etter litt eksperimentering fant jeg ut at ovnsbaking med litt maismel ga like sprø resultater som frityrsteking. Nå lager jeg dem ofte, og det har blitt en favoritt hos både familie og venner. Mitt beste tips er å pensle glazen på vingene rett før servering, så skorpen forblir sprø.


Hva passer til koreanske kyllingvinger?

TilbehørHvorfor passer det?
JasminrisMild smak som balanserer den sterke glazen
Frisk kålsalatGir en lett kontrast til den saftige kyllingen
Syltet reddikFrisker opp med en lett syrlig smak
KimchiSterk, fermentert smak som utfyller umamien
IngefærteRenser ganen og forsterker de krydrede smakene

  

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 320 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kyllingvinger:
  • 800 g kyllingvinger
  • 2 ss maismel eller potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • ½ ts hvitløkspulver
  • ½ ts pepper
  • Gochujang-glaze:
  • 3 ss gochujang (koreansk chilipasta)
  • 2 ss soyasaus (saltredusert)
  • 1 ss honning eller moste dadler
  • 1 ss riseddik
  • 1 ts sesamolje
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 1 ts revet ingefær
  • Til servering:
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 1 neve frisk koriander eller vårløk
  • Limebåter

STEG FOR STEG:

  • Forbered kyllingvingene: Tørk kyllingvingene godt med kjøkkenpapir. Bland maismel, bakepulver, salt, hvitløkspulver og pepper i en bolle. Vend vingene i blandingen slik at de blir jevnt dekket.

  • Steking i ovn eller airfryer:

    • I ovn: Forvarm ovnen til 200 °C varmluft. Legg vingene på en rist over et stekebrett og stek i 35–40 minutter, snu dem halvveis i steketiden.
    • I airfryer: Stek på 180 °C i 25 minutter, rist kurven underveis.
  • Lag glazen: Bland gochujang, soyasaus, honning, riseddik, sesamolje, hvitløk og ingefær i en liten kjele. Varm opp på lav varme til sausen blir tykk og klissete.

  • Vend vingene i glaze: Når kyllingvingene er ferdigstekt og sprø, vend dem i den varme glazen slik at de blir jevnt dekket.

  • Servering: Dryss over ristede sesamfrø og hakket koriander eller vårløk. Server med limebåter for en frisk avslutning.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment