Historien bak oppskriften
Jeg oppdaget mini tortillapizzaer da barna mine ønsket pizza midt i uka, og jeg ikke hadde tid eller lyst til å lage deig. Ideen kom egentlig fra det meksikanske kjøkkenet, hvor tortilla brukes til så mangt – og nå har denne smarte pizzavarianten blitt utrolig populær også her hjemme. Mange oppdaget det under hjemmekontor-tiden, da raske, sunne og smakfulle løsninger ble gull verdt. For meg er dette blitt en fast gjenganger – både som kveldskos, lunsj og en kjapp middag med noe grønt ved siden av.
Næringsinnhold og vitaminer
Ingrediens | Vitaminer | Fett (g) | Sukker (g) | Proteiner (g) |
---|---|---|---|---|
Fullkornstortilla | B-vitaminer, fiber | 3.5 | 1.0 | 4 |
Tomat (cherry) | C, A, kalium | 0.2 | 2.6 | 0.8 |
Lett mozzarella | Kalsium, B12 | 8 | 1.5 | 12 |
Olivenolje | E, omega-9 | 10 | 0 | 0 |
Basilikum | K, C, jern | 0.1 | 0.3 | 0.3 |
Smak og tekstur
Når jeg tar ut pizzaene fra ovnen, kjenner jeg den varme duften av tomat og smeltet ost – og den friske basilikumen som topper det hele. Tortillabunnen blir sprø i kantene og litt myk i midten, akkurat slik jeg liker det. Tomatene er søte og litt syrlige, mens mozzarellaen gir en mild og rund smak. Litt tørket oregano gir dybde, og en skvett olivenolje binder alt sammen. Det er ikke tungt, ikke fettete – bare lett, friskt og utrolig tilfredsstillende. Dette er hverdagsmat som smaker som helgekos!
Min erfaring, tips og minner
Jeg har laget denne oppskriften så mange ganger at jeg nesten gjør det på autopilot. Det beste er at jeg kan tilpasse etter hva jeg har i kjøleskapet – noen ganger legger jeg på spinat, andre ganger rødløk eller paprika. Barna mine elsker å lage sin egen variant, og det blir alltid litt latter rundt bordet. Et lite triks jeg bruker er å la tortillaene stå et par minutter ekstra i ovnen – da blir de ekstra sprø. Og så serverer jeg alltid med noe grønt. Det føles godt å vite at vi spiser noe både enkelt og sunt.
Passende tilbehør
Tilbehør | Hvorfor det passer godt |
---|---|
Grønn salat med vinaigrette | Frisk kontrast til varm pizza |
Ovnsbakte gulrøtter | Søtt og barnevennlig |
Råkost med eple og kål | Sprøtt og næringsrikt |
Kald urtedressing | Mild og kjølende |
Hummus og grønnsaksstaver | Perfekt til å dyppe og småspise |

INGREDIENSER:
- Bunn
- 8 små fullkornstortilla (ca. 15 cm diameter)
- Fyll
- 200 g cherrytomater, delt i to
- 150 g revet lett mozzarella
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss olivenolje (kaldpresset)
- 1 ts tørket oregano
- 1 fedd hvitløk (finhakket)
- 1 klype havsalt
- Nykvernet sort pepper
- Topping etter steking
- 1 neve fersk basilikum
- 1 ts balsamicoeddik (valgfritt)
STEG FOR STEG:
Forvarm ovnen til 200 °C varmluft.
Legg tortillalefsene på to bakepapirkledde stekebrett. Prikk dem lett med en gaffel for å unngå luftbobler.
Smør tomatpuré utover hver tortilla og drypp litt olivenolje over.
Fordel hvitløk og oregano jevnt på hver lefse.
Legg på tomater og ost. Krydre med en klype salt og pepper.
Stek midt i ovnen i ca. 12–15 minutter, eller til kantene er sprø og osten bobler gyllent.
Topp med basilikum og evt. litt balsamico like før servering.
Server varme eller lune, gjerne med en grønn salat og sitronvann til.
Kommentarer