Historien bak oppskriften

Jeg oppdaget mini tortillapizzaer da barna mine ønsket pizza midt i uka, og jeg ikke hadde tid eller lyst til å lage deig. Ideen kom egentlig fra det meksikanske kjøkkenet, hvor tortilla brukes til så mangt – og nå har denne smarte pizzavarianten blitt utrolig populær også her hjemme. Mange oppdaget det under hjemmekontor-tiden, da raske, sunne og smakfulle løsninger ble gull verdt. For meg er dette blitt en fast gjenganger – både som kveldskos, lunsj og en kjapp middag med noe grønt ved siden av.


Næringsinnhold og vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
FullkornstortillaB-vitaminer, fiber3.51.04
Tomat (cherry)C, A, kalium0.22.60.8
Lett mozzarellaKalsium, B1281.512
OlivenoljeE, omega-91000
BasilikumK, C, jern0.10.30.3

Smak og tekstur

Når jeg tar ut pizzaene fra ovnen, kjenner jeg den varme duften av tomat og smeltet ost – og den friske basilikumen som topper det hele. Tortillabunnen blir sprø i kantene og litt myk i midten, akkurat slik jeg liker det. Tomatene er søte og litt syrlige, mens mozzarellaen gir en mild og rund smak. Litt tørket oregano gir dybde, og en skvett olivenolje binder alt sammen. Det er ikke tungt, ikke fettete – bare lett, friskt og utrolig tilfredsstillende. Dette er hverdagsmat som smaker som helgekos!


Min erfaring, tips og minner

Jeg har laget denne oppskriften så mange ganger at jeg nesten gjør det på autopilot. Det beste er at jeg kan tilpasse etter hva jeg har i kjøleskapet – noen ganger legger jeg på spinat, andre ganger rødløk eller paprika. Barna mine elsker å lage sin egen variant, og det blir alltid litt latter rundt bordet. Et lite triks jeg bruker er å la tortillaene stå et par minutter ekstra i ovnen – da blir de ekstra sprø. Og så serverer jeg alltid med noe grønt. Det føles godt å vite at vi spiser noe både enkelt og sunt.


Passende tilbehør

TilbehørHvorfor det passer godt
Grønn salat med vinaigretteFrisk kontrast til varm pizza
Ovnsbakte gulrøtterSøtt og barnevennlig
Råkost med eple og kålSprøtt og næringsrikt
Kald urtedressingMild og kjølende
Hummus og grønnsaksstaverPerfekt til å dyppe og småspise

 

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 220 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Bunn
  • 8 små fullkornstortilla (ca. 15 cm diameter)
  • Fyll
  • 200 g cherrytomater, delt i to
  • 150 g revet lett mozzarella
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss olivenolje (kaldpresset)
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 fedd hvitløk (finhakket)
  • 1 klype havsalt
  • Nykvernet sort pepper
  • Topping etter steking
  • 1 neve fersk basilikum
  • 1 ts balsamicoeddik (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  1. Forvarm ovnen til 200 °C varmluft.

  2. Legg tortillalefsene på to bakepapirkledde stekebrett. Prikk dem lett med en gaffel for å unngå luftbobler.

  3. Smør tomatpuré utover hver tortilla og drypp litt olivenolje over.

  4. Fordel hvitløk og oregano jevnt på hver lefse.

  5. Legg på tomater og ost. Krydre med en klype salt og pepper.

  6. Stek midt i ovnen i ca. 12–15 minutter, eller til kantene er sprø og osten bobler gyllent.

  7. Topp med basilikum og evt. litt balsamico like før servering.

  8. Server varme eller lune, gjerne med en grønn salat og sitronvann til.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment