Kort Historie: Sprøstekte poteter er en klassiker som kan spores tilbake til europeisk kjøkken, der de ofte ble servert som en del av både hverdags- og festmåltider. Kombinasjonen av sprø utside og krydret smak gjør dem til en favoritt hos mange. Jeg elsker hvordan enkle ingredienser kan skape noe så utrolig smakfullt.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Poteter (1 kg)Vitamin C, Kalium0.268
Olivenolje (3 ss)Vitamin E, Omega-63000
Paprikapulver (1 ts)Vitamin A, Antioksidanter000
Hvitløkspulver (1 ts)Ingen betydelig000
Oregano eller timian (1 ts)Vitamin K, Antioksidanter000
Salt og pepperIngen betydelig000

Smak og Tekstur

Disse sprøstekte potetene er perfekte med sin gyldne, sprø utside og myke, luftige innside. Paprikapulveret tilfører en mild, røkt smak, mens oregano eller timian gir en aromatisk dimensjon. Jeg elsker hvordan hver bit er en eksplosjon av smak, med en perfekt balanse mellom sprøhet og krydder.


Min Erfaring, Tips og Minner

Jeg lager ofte sprøstekte poteter som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter. En gang eksperimenterte jeg med å tilsette parmesan før steking – det ga en fantastisk sprø skorpe og rik smak. Mitt beste tips er å sørge for at potetbitene ikke overlapper på stekebrettet, slik at alle blir jevnt sprø.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
Aioli eller hvitløksdippKremet og aromatisk kontrast
BBQ-sausSøt og røkt smak
Frisk salatLett og sprø balanse
Grillet kyllingSaftig og proteinrikt tillegg
Et glass isteForfriskende drikke

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 200 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser
  • Poteter (kokefaste): 800 g
  • Olivenolje: 3 ss
  • Paprikapulver: 1 ts
  • Hvitløkspulver: 1 ts
  • Chilipulver (valgfritt): 1/2 ts
  • Timian eller rosmarin (tørket): 1 ts
  • Salt og pepper: etter smak
  • Topping (valgfritt)
  • Friske urter (f.eks. persille eller gressløk): til pynt
  • Revet parmesan: 2 ss

STEG FOR STEG:

  • Forbered potetene:
    Vask potetene grundig og skjær dem i terninger eller båter. La skallet være på for ekstra sprøhet og tekstur.
  • Bland krydder og olje:
    I en stor bolle, bland olivenolje med paprikapulver, hvitløkspulver, chilipulver, timian, salt og pepper.
  • Vend potetene:
    Legg potetene i bollen og vend dem godt i krydderblandingen slik at de blir jevnt dekket.
  • Stek potetene:
    Forvarm ovnen til 220 °C. Fordel potetene på en bakeplate med bakepapir i ett lag for jevn steking. Stek i ca. 25–30 minutter, vend potetene halvveis for en sprø overflate på alle sider.
  • Topp og server:
    Ta potetene ut av ovnen og dryss over revet parmesan og hakkede urter hvis ønskelig. Server umiddelbart med en dipp som aioli eller ketchup.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment