Kort Historie: Ovnsstekte poteter har vært en favoritt i mange hjem, takket være deres sprø utside og myke innside. Denne klassiske retten er enkel å lage og kan tilpasses med ulike krydder og urter. Jeg elsker hvordan de kan brukes som tilbehør til alt fra kjøtt og fisk til vegetariske retter.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Poteter (1 kg)Vitamin C, Kalium0.268
Olivenolje (3 ss)Vitamin E, Omega-63000
Hvitløkspulver (1 ts)Ingen betydelig000
Paprikapulver (1 ts)Vitamin A, Antioksidanter000
Oregano eller timian (1 ts)Vitamin K, Antioksidanter000
Salt og pepperIngen betydelig000

Smak og Tekstur

Ovnsstekte poteter har en perfekt balanse mellom sprøhet og mykhet. Den gylne utsiden er krydret og sprø, mens innsiden er myk og luftig. Paprikapulver og hvitløkspulver gir en mild krydret smak, mens oregano tilfører en aromatisk friskhet. Jeg elsker hvordan hver bit er fylt med smak og har den perfekte teksturen.


Min Erfaring, Tips og Minner

Jeg lager ofte sprøstekte poteter som tilbehør til middager, spesielt til grillet kylling eller biff. En gang tilsatte jeg parmesan og litt chili – det var en stor suksess! Mitt tips er å sørge for at potetbitene ikke overlapper på brettet, slik at alle får en sprø overflate. Bruk gjerne små poteter for en mer delikat opplevelse.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
Aioli eller hvitløksdippKremet og smakfull kontrast
Grillet kyllingLett og proteinrikt tillegg
BBQ-sausSøt og røkt smak
Frisk salatLett og sprø balanse
Stekt fiskPerfekt til sprø poteter

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 180 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser
  • Poteter (kokefaste): 800 g
  • Olivenolje: 3 ss
  • Paprikapulver: 1 ts
  • Hvitløkspulver: 1 ts
  • Timian (tørket eller fersk): 1 ts
  • Salt og pepper: etter smak
  • Topping (valgfritt)
  • Friske urter (f.eks. persille eller gressløk): til pynt
  • Revet parmesan: 2 ss

STEG FOR STEG:

  • Forbered potetene:
    Vask potetene grundig og skjær dem i terninger eller båter. La skallet være på for ekstra sprøhet.
  • Bland krydder og olje:
    I en stor bolle, bland olivenolje, paprikapulver, hvitløkspulver, timian, salt og pepper.
  • Vend potetene:
    Legg potetene i bollen og vend dem godt i krydderblandingen slik at de er jevnt dekket.
  • Stek potetene:
    Forvarm ovnen til 220 °C. Fordel potetene på en bakeplate med bakepapir i ett lag for jevn steking. Stek i ca. 30–35 minutter, vend potetene halvveis for sprøhet på alle sider.
  • Topp og server:
    Ta potetene ut av ovnen og dryss over revet parmesan og friske urter hvis ønskelig. Server umiddelbart, gjerne med en smakfull dipp.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment