Stekte Sild i Eddik – En Tradisjonell og Smakfull Rett

Stekte sild i eddik er en klassisk nordisk rett som kombinerer sprøstekt sild med en syrlig marinade. Denne retten har vært en favoritt i generasjoner, ofte servert som en del av et koldtbord eller til middag med poteter. Jeg elsker denne retten for dens unike kombinasjon av smaker og hvordan den både er syrlig, salt og fyldig.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Sild (stekt)Omega-3, Vitamin D, B1215020
EddikIngen betydelig000
SukkerIngen betydelig0100
LøkVitamin C, B60.110.9
LaurbærbladIngen betydelig000

Smak og Tekstur

Denne retten byr på en deilig balanse mellom den sprø stekeskorpen på silden og den syrlige, aromatiske marinaden. Løk og krydder tilfører en friskhet som harmonerer med den fyldige fisken. Jeg elsker hvordan silden absorberer marinaden, noe som gjør smaken enda mer intens over tid.


Mine Erfaringer og Tips

Stekte sild i eddik er en av mine favoritter på koldtbordet. Jeg husker en gang jeg tilsatte litt sennepsfrø i marinaden – det ga en ekstra dybde til smaken. Mitt beste tips er å la silden trekke i marinaden i minst et døgn før servering for å oppnå den perfekte balansen mellom syrlig og salt. Server retten kald som en forrett eller med varme poteter til middag.


Forslag til Serveringsmåter

ServeringBeskrivelse
Kokte poteterEn klassisk kombinasjon
RugbrødPerfekt som base for den syrlige silden
RåkostsalatGir en frisk kontrast
Rømme eller crème fraîcheTilfører kremet balanse
TyttebærsyltetøySøt og syrlig kontrast til sildens smaker

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 240 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Stekt sild:
  • 4 hele sildefileter (renset og uten ben)
  • 2 dl rugmel eller hvetemel
  • Salt og pepper
  • 2 ss smør eller olje til steking
  • Eddiklake:
  • 3 dl vann
  • 1 dl eddik (7%)
  • 2 ss sukker
  • 1 løk (i skiver)
  • 1 ts hel pepper
  • 2 laurbærblad

STEG FOR STEG:

  • Forbered silden: Skyll sildefiletene i kaldt vann og tørk dem godt med papir. Krydre med salt og pepper. Vend dem i fullkornsmel slik at de er jevnt dekket.
  • Stek silden: Varm olivenolje i en stekepanne på middels varme. Stek filetene i 3–4 minutter på hver side til de er sprø og gyldne. Sett dem til side.
  • Lag marinaden: Kok opp vann, eddik og sukkererstatning i en kjele. Tilsett løkskiver, laurbærblad, pepperkorn og sennepsfrø. La det småkoke i 5 minutter, deretter avkjøl.
  • Mariner silden: Legg de stekte sildefiletene i en stor, dyp skål. Hell den avkjølte marinaden over og dekk til. Sett i kjøleskapet i minst 6 timer, helst over natten, for best smak.
  • Servering: Server de syrlig-marinerte sildene på grovt rugbrød, sammen med kokte poteter og en frisk salat.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment