Ertesuppe med svineknoke er en klassisk norsk rett som ofte serveres i kalde årstider, kjent for sin varme, fyldige smak og rike aroma. Denne sunnere versjonen ivaretar de dype, tilfredsstillende smakene av tradisjonell ertemiddag, men med en mager vri. Suppen er laget med tørkede erter som kokes til de blir myke og kremete, og den møre svineknoken gir suppen en lett røyksmak og dybde.

De grønne ertene brytes ned og skaper en tykk, silkemyk tekstur som gir et perfekt underlag for den møre og magre svineknoken. Løken, gulrøttene og urtene tilfører en naturlig sødme og friskhet til retten. Når du tar en skje av denne suppen, vil du oppleve en deilig balanse av salt, sødme og et hint av røyk, som varmer deg fra innsiden.

Suppen serveres best med grovt brød eller knekkebrød ved siden av, for å tilføre ekstra fiber og struktur. For sunnere matinntak kan du bruke mager svineknoke og redusere saltet i retten, samt legge til flere grønnsaker for å øke næringsinnholdet.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring


Sunn Ertesuppe med Mager Svineknoke

Porsjoner: 4 Koketid:
Næringsfakta 350 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Suppe:
  • 400 g tørkede gule eller grønne erter, bløtlagt over natten
  • 1 mager svineknoke (ca. 500 g)
  • 1,5 liter vann
  • 1 løk, finhakket
  • 2 gulrøtter, skåret i små terninger
  • 2 selleristenger, skåret i små terninger
  • 1 ts tørket timian
  • 1 laurbærblad
  • Salt og pepper etter smak
  • Finhakket persille til pynt (valgfritt)
  • Tilbehør:
  • Grovt brød eller knekkebrød

STEG FOR STEG:

  • Skyll de bløtlagte ertene godt og sett dem til side.
  • Legg svineknoken i en stor kjele sammen med 1,5 liter vann. Kok opp, fjern eventuelt skum, og la småkoke i ca. 1 time.
  • Tilsett de bløtlagte ertene, løk, gulrøtter, selleri, timian og laurbærblad. La suppen småkoke i ytterligere 1-1,5 timer, til ertene er myke og svineknoken er mør.
  • Ta svineknoken ut av kjelen. Fjern fett og bein, og skjær kjøttet i små biter. Legg kjøttet tilbake i suppen.
  • Smak til med salt og pepper, og la suppen småkoke i 10 minutter til.
  • Server suppen varm, pyntet med finhakket persille hvis ønskelig, sammen med grovt brød eller knekkebrød.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment