Kort Historie

Rødbetesuppe har lange tradisjoner i Øst-Europa, kjent som borsjtsj, men denne sunnere, kremede varianten er tilpasset moderne kjøkken. Den fokuserer på rødbetens naturlige sødme og næring, uten bruk av tunge ingredienser som fløte. Jeg elsker hvordan denne suppen kombinerer enkelhet og eleganse, samtidig som den gir kroppen et skikkelig næringsløft.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Rødbeter (500 g)Folat, Kalium, Vitamin C0.2183
Gulrot (1 stk)Vitamin A, Beta-karoten0.150.6
Potet (1 stk)Vitamin C, Kalium0.112
Grønnsakskraft (1 liter)Varierer011
Plantebasert melk (1 dl)Vitamin D, Kalsium211

Smak og Tekstur

Denne kremede rødbetesuppen har en fløyelsmyk konsistens og en naturlig sødme fra rødbeter og gulrot. Poteten gir suppen fylde, mens sitronsaft tilfører en forfriskende syrlighet. Jeg elsker hvordan suppen smelter på tungen, samtidig som den føles lett og sunn. Det er som en varm klem i hver skje!


Min Erfaring, Tips og Minner

Jeg lager denne suppen ofte på kalde vinterkvelder, da den gir både varme og energi. En gang serverte jeg den med et dryss ristede gresskarkjerner, og det ga en fantastisk sprø kontrast. Mitt beste tips er å bake rødbetene først for å få en enda dypere og rikere smak. Suppen er alltid en sikker vinner, enten jeg serverer den til familien eller som en elegant forrett til gjester.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
SurdeigsbrødPerfekt til å dyppe i suppen
Yoghurt eller plantebasert rømmeTilfører kremet topping
Ristede gresskarkjernerGir en sprø kontrast og ekstra næring
Friske urterDill eller persille for ekstra friskhet
Et glass vann med sitronUtfyller den forfriskende smaken

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 150 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedingredienser
  • Rødbeter: 4 store, skrelt og kuttet i biter
  • Løk: 1 stk, grovhakket
  • Hvitløk: 2 fedd, finhakket
  • Ingefær: 2 cm, revet
  • Grønnsaksbuljong: 7 dl
  • Kokosmelk (lettvariant): 2 dl
  • Sitronsaft: 1 ss
  • Olivenolje: 1 ss
  • Salt og pepper: etter smak
  • Garnityr
  • Gresskarkjerner: 2 ss, ristet
  • Friske urter (f.eks. persille eller dill): til pynt

STEG FOR STEG:

  • Stek grønnsakene:
    Varm olivenolje i en kjele over middels varme. Tilsett løk, hvitløk og ingefær, og stek i 2–3 minutter til løken er myk og aromatisk.
  • Kok rødbetene:
    Tilsett rødbetene og grønnsaksbuljong. Kok opp og la det småkoke i ca. 15–20 minutter, til rødbetene er møre.
  • Blend suppen:
    Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen jevn. Tilsett kokosmelk og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Varm opp forsiktig uten å koke.
  • Servering:
    Hell suppen i skåler, og topp med ristede gresskarkjerner og friske urter. Server med grovt brød ved siden av.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment