Laksepudding – En Saftig og Smakfull Middagsklassiker

Laksepudding er en tradisjonell norsk rett laget av fersk laks, melk, egg og krydder. Den milde og saftige puddingen serveres ofte med kokte poteter, gulrøtter og smeltet smør. Denne retten er perfekt til både hverdags og spesielle anledninger. Jeg elsker laksepudding for dens delikate smak og myke tekstur som passer til hele familien.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
LaksOmega-3, Vitamin D, B1215020
MelkVitamin D, B12353
EggVitamin B12, D, Jern1117
Hvetemel (valgfritt)B-vitaminer, Jern0.50.33
Smør (til saus)Vitamin A, E8200.1

Smak og Tekstur

Laksepudding har en myk og saftig konsistens med en mild smak av fersk laks. Krydder som muskat eller hvit pepper kan gi retten en subtil, aromatisk dybde. Den serveres ofte med smeltet smør, som tilfører rikdom og en silkemyk finish. Jeg elsker hvordan laksepuddingen føles lett, men samtidig mettende.


Mine Erfaringer og Tips

Jeg lager laksepudding når jeg ønsker en sunn og smakfull middag som er enkel å forberede. En gang tilsatte jeg litt finhakket dill i røren – det ga en frisk og spennende smak! Mitt beste tips er å bruke fersk laks av god kvalitet og å bake puddingen i vannbad for en jevn og saftig tekstur. Server gjerne med sitronskiver for ekstra friskhet.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
Kokte poteterKlassisk valg som balanserer retten
Dampede gulrøtterSøtt og fargerikt tilbehør
Smeltet smørRik saus som fremhever laksepuddingens smak
Frisk dillGir en aromatisk og dekorativ finish
SitronbåterTilfører en frisk og syrlig kontrast

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 280 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Laksepudding:
  • 400 g fersk laks, uten skinn og bein
  • 2 dl havrefløte
  • 1 ss grovt mel
  • 2 eggehviter
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts muskatnøtt
  • 1/4 ts hvit pepper
  • Tilbehør:
  • 400 g kokte poteter
  • 200 g agurksalat (skivet agurk, eddik, litt sukkererstatning og dill)
  • Til steking:
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts smør (valgfritt for ekstra smak)

STEG FOR STEG:

  1. Forbered laksemassen: Kjør laksen i en foodprosessor til en jevn masse. Tilsett havrefløte, grovt mel, salt, muskat og hvit pepper. Bland til alt er godt kombinert.
  2. Tilsett eggehviter: Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i laksemassen for å gi puddingen en luftig konsistens.
  3. Klargjør formen: Smør en ildfast form lett med olivenolje og fordel laksemassen jevnt i formen.
  4. Stek puddingen: Forvarm ovnen til 180 °C. Sett formen i ovnen og stek i 30–35 minutter, eller til puddingen er fast og gyllen på toppen.
  5. Forbered tilbehøret: Kok potetene til de er møre, og lag en frisk agurksalat ved å blande skivet agurk med eddik, sukkererstatning, salt og dill.
  6. Servering: Skjær laksepuddingen i skiver og server med kokte poteter og agurksalat. Pynt gjerne med friske urter som dill eller persille for ekstra farge og smak.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment