Tagine er en rett som oser av varme krydder og tradisjon fra Nord-Afrika. Denne versjonen er en sunnere variant, der saftig kyllinglår kombineres med fargerike grønnsaker som squash, paprika og gulrøtter, alt kokt i en fyldig tomatsaus med varme noter av spisskummen, kanel og gurkemeie.

Når du åpner lokket på gryten, møter du en uimotståelig aroma av krydder, saftige grønnsaker og mør kylling som bokstavelig talt faller av beinet. Taginens smaker balanserer perfekt mellom det søte fra rosiner og det syrlige fra tomater og sitron.

Denne retten er en fryd for både øynene og smaksløkene, med sin dype røde saus og fargerike grønnsaker. Server den med fullkornsbulgur eller dampet quinoa for et sunt tilbehør, eller nyt den med en enkel grønn salat ved siden av. Passer like godt til hverdag som til en eksotisk helgemiddag.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

Tagine med kylling, grønnsaker og krydret tomatsaus

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 380 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedrett
  • 4 kyllinglår (ca. 600 g)
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stor løk, grovhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 2 gulrøtter, i skiver
  • 1 squash, i biter
  • 1 boks hakkede tomater (400 g)
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • ½ ts kanel
  • ½ ts paprikapulver
  • Salt og pepper etter smak
  • 50 g rosiner
  • 1 sitron, i båter
  • Til servering
  • 200 g fullkornsbulgur eller quinoa
  • Frisk koriander til pynt

STEG FOR STEG:

  • Forbered kyllingen: Krydre kyllinglårene med salt, pepper, spisskummen og gurkemeie.
  • Brun kyllingen: Varm opp olivenolje i en stor gryte eller tagine og brun kyllinglårene til de får en gyllen overflate. Ta dem ut og sett til side.
  • Surr grønnsaker: Tilsett løk og hvitløk i samme gryte og la det surre til løken er myk. Tilsett paprika, gulrøtter og squash og stek videre i 5 minutter.
  • Lag sausen: Hell i hakkede tomater og kyllingkraft. Rør inn krydderne (spisskummen, gurkemeie, kanel, paprikapulver).
  • Kok taginen: Legg kyllinglårene tilbake i gryten og tilsett rosiner. Dekk til og la det småkoke på lav varme i ca. 30 minutter, til kyllingen er mør.
  • Justér smak: Smak til med salt og pepper. Tilsett sitronbåtene de siste 5 minuttene av koketiden for ekstra friskhet.
  • Server: Server taginen med fullkornsbulgur eller quinoa, og pynt med frisk koriander.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment