Tray Bake med Kylling – En Enkel og Smakfull Middagsfavoritt

Tray bake med kylling er en alt-i-ett rett som kombinerer saftige kyllingbiter med ovnsbakte grønnsaker og aromatiske krydder. Denne retten er perfekt for travle dager når du ønsker noe smakfullt uten mye oppvask. Jeg elsker tray bake fordi det er enkelt å tilpasse med ulike grønnsaker og krydder, og resultatet er alltid en varm og mettende middag.


Næringsinnhold og Vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Kyllinglår (500 g)B6, B12, Jern20060
Poteter (500 g)Vitamin C, Kalium1105
Paprika (1 stk)Vitamin C, A0.341
Rødløk (1 stk)Vitamin C, B60.141
Hvitløk (3 fedd)Vitamin C, Mangan0.100.1
Olivenolje (2 ss)Vitamin E2000

Smak og Tekstur

Tray bake med kylling har saftige og smakfulle kyllingbiter med sprøtt skinn, kombinert med myke og karamelliserte grønnsaker. Krydder som rosmarin og paprika gir retten en varm og aromatisk smak. Jeg elsker hvordan de ulike elementene smelter sammen i ovnen, og skaper en rett som både er rik og balansert.


Mine Erfaringer og Tips

Jeg lager ofte tray bake med kylling når jeg vil ha en enkel middag som passer for hele familien. En gang tilsatte jeg cherrytomater og oliven for ekstra smak – det anbefales! Mitt beste tips er å skjære grønnsakene i jevne biter for å sikre at de stekes jevnt. Pass på å ikke overfylle formen, slik at ingrediensene blir sprø og ikke dampet.


Forslag til Serveringsmåter

TilbehørBeskrivelse
En frisk salatLett og frisk kontrast til de ovnsbakte smakene
HvitløksbrødPerfekt for å suge opp saftene fra formen
TzatzikiKremet og forfriskende tillegg
RisEt nøytralt tilbehør for å balansere retten
Et glass hvitvinKomplementerer kyllingens delikate smak

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 350 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kylling:
  • 4 kyllinglår eller kyllingfileter
  • Grønnsaker:
  • 400 g småpoteter, delt i to
  • 1 rød paprika, skåret i strimler
  • 1 squash, skåret i skiver
  • 1 gul løk, skåret i båter
  • Krydder og urter:
  • 3 ss olivenolje
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts tørket timian
  • Salt og pepper etter smak
  • Friske kvister med timian eller rosmarin
  • 1 sitron, delt i båter

STEG FOR STEG:

  • Forvarm ovnen til 200 °C.
  • Legg kyllinglårene eller filetene i en stor ildfast form eller på et stekebrett.
  • Tilsett småpoteter, paprika, squash og løk rundt kyllingen.
  • Bland olivenolje, hvitløk, paprikapulver, tørket timian, salt og pepper i en bolle. Pensle eller hell blandingen over kyllingen og grønnsakene.
  • Plasser sitronbåter og friske urtekvister rundt i formen.
  • Stek i ovnen i ca. 40-45 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og har en gyllen skorpe, og grønnsakene er møre.
  • Server retten direkte fra formen med eventuelt et dryss av ferske urter.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment