1. Kort Historie av Oppskriften
Tteokbokki, en elsket koreansk gatemat, har en historie som går flere århundrer tilbake. Opprinnelig var retten en del av det kongelige kjøkkenet, kjent som “gungjung-tteokbokki,” som ble laget med en soyasausbase. På 1950-tallet tok retten en ny form med en krydret saus laget av gochujang (koreansk chilipasta), og denne versjonen ble raskt populær som en rimelig og mettende mat for folk flest. I dag nytes tteokbokki både som en hurtigmatrett og som en del av hjemmelagde måltider, elsket for sin varme, krydrede smak og seige tekstur.


2. Næringsinnholdstabell

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Koreanske riskakerIngen0.33.02.0
Gochujang (chilisaus)A, E1.56.01.0
FiskekakerB12, D3.00.57.0
VårløkA, C, K0.10.40.3
HvitløkC, B60.00.00.2

3. Smak og Tekstur
Tteokbokki er kjent for sin varme og krydrede smak, dominert av gochujangens fyldige og pikante aroma. Riskakene er seige og myke, og fiskekakene gir en delikat sjømatnyanse som balanserer krydderet. Sausen er tykk og klissete, perfekt for å dekke alle ingrediensene. Vårløken tilfører en friskhet som løfter retten, mens hvitløk gir en fyldig og aromatisk undertone.


4. Min Erfaring og Tips
Tteokbokki har alltid vært en favoritt i familien vår, spesielt på kalde dager når vi trenger noe som varmer kroppen og løfter humøret. Første gang jeg laget det hjemme, var jeg overrasket over hvor enkelt det var. Mitt tips er å bløtlegge riskakene i varmt vann i 10-15 minutter før du lager retten for å sikre en jevn og myk tekstur. Jeg liker også å tilsette litt sukker for å balansere krydderet, og en håndfull sesamfrø på toppen gir et ekstra lag av smak og tekstur.


5. Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
KimchiGir en sprø og syrlig kontrast
Hardkokt eggPerfekt for å mildne krydderet
Stekt risAbsorberer den smakfulle sausen
Grillede grønnsakerKomplementerer retten med en røykfylt smak
Koreansk sjøgresssalatLett og frisk side som balanserer krydderet

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 250 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Base:
  • 400 g koreanske riskaker (tteok)
  • 200 g koreanske fiskekaker, i biter
  • 4 dl vann eller dashi-buljong
  • Saus:
  • 3 ss gochujang (koreansk chilipasta)
  • 1 ss gochugaru (chiliflak, juster etter ønsket krydderstyrke)
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss sukker eller honning
  • 1 ts sesamolje
  • Grønnsaker og tilbehør:
  • 1 gulrot, skåret i tynne skiver
  • 1 løk, skåret i tynne skiver
  • 2 vårløk, skåret i biter
  • 2 hardkokte egg, valgfritt
  • Sesamfrø til garnityr

STEG FOR STEG:

  • Forbered riskakene:

    • Bløtlegg riskakene i varmt vann i 10 minutter hvis de er harde. Dette gjør dem mykere og raskere å tilberede.
  • Lag sausen:

    • I en liten skål, bland sammen gochujang, gochugaru, soyasaus, sukker og sesamolje. Rør til en jevn saus.
  • Kok opp basen:

    • Varm opp vann eller dashi-buljong i en stor stekepanne eller kjele på middels varme. Når det begynner å koke, tilsett sausen og rør godt.
  • Tilsett ingrediensene:

    • Ha riskakene og fiskekakene i sausen. La det småkoke i 10–15 minutter, rør ofte for å forhindre at riskakene kleber seg fast. Sausen skal tykne.
  • Legg til grønnsaker:

    • Tilsett gulrot og løk. La det koke i ytterligere 5 minutter til grønnsakene er møre, men fortsatt sprø.
  • Garnér:

    • Rett før servering, topp med vårløk, sesamfrø og kokte egg om ønskelig.
  • Servering:

    • Server Tteokbokki varm som en hovedrett eller som tilbehør til et større måltid.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment