1. Historie

Misosuppe er en eldgammel japansk rett som har vært en del av det tradisjonelle kostholdet i over tusen år. Den vegetariske versjonen har blitt spesielt populær i moderne tid, da den tilbyr en næringsrik og smakfull opplevelse som passer for alle. Kombinasjonen av miso, en fermentert soyapasta, og friske grønnsaker skaper en aromatisk og næringsrik rett som kan serveres som en forrett eller en lett middag. Denne suppen er min go-to når jeg ønsker noe varmt og balansert – det føles som en klem i en bolle!


2. Næringstabell

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Miso-pastaB12, natrium2.02.03.0
SoppB6, D0.10.41.0
VårløkC, K0.11.00.3
TofuJern, kalsium4.00.08.0
Wakame tangJod, K0.20.10.5
GulrøtterA, C0.13.50.6

3. Smak og tekstur

Denne suppen er en perfekt balanse mellom umami, sødme og friskhet. Den salte misopastaen gir en dyp og fyldig smak, mens grønnsakene tilfører en mild sødme og sprø tekstur. Tynne skiver sopp gir et delikat tyggemotstand, og tofuens myke konsistens smelter nesten på tungen. Wakame tang tilfører en subtil sjøaktig smak som kompletterer suppens helhet.


4. Min erfaring, tips og minner

Jeg elsker å lage misosuppe når jeg føler for noe lett og næringsrikt. Et tips er å blande miso-pastaen i litt varmt vann før du tilsetter den i suppen – dette forhindrer klumper. Jeg husker en kald vinterkveld da hele familien samlet seg rundt bordet, og denne suppen varmer fortsatt både kropp og sjel. For ekstra smak kan du tilsette en skvett sesamolje eller et dryss ristede sesamfrø.


5. Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
Dampet risPerfekt som en siderett for en mettende opplevelse.
EdamamebønnerTyggevennlig og rik på proteiner.
Pickles (tsukemono)Gir en syrlig kontrast til suppens smaker.
Nori-flakKan drysses over for ekstra umami-smak.
Grønn teEn tradisjonell drikke som balanserer retten.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 120 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Grunnbase:
  • 1 l vann
  • 1 ss dashi-pulver (vegetarisk) eller grønnsakskraft
  • 3 ss lys misopasta
  • Fyll:
  • 200 g fast tofu, skåret i små terninger
  • 1 håndfull tørket wakame (tang), bløtlagt i vann
  • 2 vårløk, finhakket
  • 1 kopp fersk spinat
  • 1 gulrot, skåret i tynne skiver

STEG FOR STEG:

  1. Forbered ingrediensene:
    • Bløtlegg wakame i vann i 5 minutter, og tøm av vannet.
    • Skjær tofu i små terninger, og kutt grønnsakene som anvist.
  2. Lag suppen:
    • Kok opp vannet i en kjele, og tilsett dashi-pulver eller grønnsakskraft.
    • Reduser varmen til middels lav, og rør inn misopastaen til den er helt oppløst. Pass på at suppen ikke koker etter dette, for å bevare misoens smak og næringsstoffer.
  3. Tilsett fyllet:
    • Ha tofu, gulrot og wakame i suppen, og la det småkoke i 5 minutter.
    • Tilsett spinaten de siste 2 minuttene, slik at den blir myk, men fortsatt beholder sin friske farge.
  4. Servering:
    • Hell suppen i skåler, og pynt med finhakket vårløk på toppen.
    • Server umiddelbart som en forrett eller sammen med en bolle ris for en mer mettende opplevelse.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment