Kort historie om oppskriften:

Bibimbap er en klassisk koreansk rett som stammer fra Sør-Korea og har blitt kjent verden over. Retten, som betyr «blandet ris», er en smakfull blanding av ris, grønnsaker, og protein, tradisjonelt servert med egg eller kjøtt. Jeg oppdaget Bibimbap på en reise til Seoul, og det tok meg ikke lang tid å bli forelsket i den spennende kombinasjonen av friske ingredienser og krydder. Denne vegetariske versjonen med tofu og kimchi er et fantastisk alternativ for dem som ønsker en lettere, plantebasert middag uten å gå på kompromiss med smaken.

Næringsinnhold og vitaminer

IngrediensMengde per porsjonVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Tofu100 gB-vitaminer, E5.00.08.0
Kimchi50 gA, C0.12.01.0
Gulrot1/2 stkA, C0.24.00.5
Agurk1/2 stkC0.12.00.5
Sesamfrø1 ssE4.00.21.5

Smak og tekstur:

Vegetarisk sushi med avokado og agurk byr på en fantastisk kombinasjon av smak og tekstur. Den kremete avokadoen smelter i munnen og tilfører en rik og glatt konsistens, mens den sprø agurken gir en frisk og lett tekstur. Den myke risen binder alt sammen, og soyasausen tilfører en salt og litt umami-lignende smak som hever retten. Nori-arket gir en lett sjømataktig smak og en sprø tekstur som komplementerer de øvrige ingrediensene. Sammen skaper disse ingrediensene en balansert og smakfull opplevelse.

Min erfaring, tips og minner:

Jeg har laget denne sushien mange ganger, og hver gang er det en glede å se den komme sammen. Jeg husker første gang jeg lagde sushi hjemme, og hvordan det føltes å få rullene perfekt formet. Jeg liker å bruke frisk avokado for den kremete smaken og skru ned på sukkeret i riseddiken for en lettere versjon. For ekstra smak kan man legge til litt ekstra soyasaus eller wasabi, og det er alltid en hit når jeg serverer denne retten til familie og venner. Et tips fra meg er å bruke plastfolie på bambusmatten for å gjøre rullingen enklere!

Tilbehør

TilbehørBeskrivelse
Soyasaus (lav-natrium)Passer perfekt som dyppesaus.
WasabiGir en sterk og krydret smak som balanserer sushiens mildhet.
IngefærDen syrlige og krydrede smaken gir en frisk kontrast.
Miso-suppeEn lett og varm suppe som er perfekt til sushi-måltidet.
GrønnsakssalatLett og frisk, med en dressing av soyasaus og sesamolje.

  

Porsjoner: 2 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 250 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • For sushirisen:
  • 1 kopp sushi-ris
  • 1,5 dl vann
  • 1 ss riseddik
  • 1 ts sukker (kan justeres etter smak)
  • For fyll:
  • 1 moden avokado, skåret i strimler
  • 1/2 agurk, skåret i strimler
  • 1/2 gulrot (valgfritt), skåret i strimler
  • 1 ark nori (tang) per rull
  • For servering:
  • Soyasaus (lavt natrium)
  • Wasabi (valgfritt)
  • Ingefær (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Kok risen: Skyll risen grundig under kaldt vann. Kok risen med vannet i en gryte i ca. 20 minutter, og la den deretter stå i 10 minutter uten lokk. Bland riseddik og sukker, og vend dette forsiktig i risen når den er ferdig.
  • Forbered grønnsakene: Skjær avokado, agurk og eventuelt gulrot i tynne strimler.
  • Lag sushi: Legg et nori-ark på en bambusmatte. Fordel et tynt lag med ris på arket, og legg grønnsakene i en rett linje på midten.
  • Rull sushien: Rull sushien tett fra den ene siden til den andre ved hjelp av bambusmatten. Skjær deretter rullen i små biter.
  • Server: Server sushi med soyasaus, wasabi og ingefær på siden.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment