Brownieruter med is er en uimotståelig kombinasjon av rik sjokolade og kremet is, laget med en sunnere vri. Disse browniesene er fyldige, fudgy og har en intens sjokoladesmak som smelter på tungen. Den myke konsistensen, med et hint av sprøhet fra kantene, gir en perfekt kontrast til den kalde og silkemyke isen som serveres ved siden av.

I denne sunnere versjonen er det brukt mandelmel og havremel for å tilføre mer fiber og en nøtteaktig dybde til smaken. Sukkeret er erstattet med honning eller en sukkerfri søtning, som gjør dem lettere for kroppen å håndtere, uten å gå på kompromiss med sødmen. Kakao av høy kvalitet og litt mørk sjokolade gir en intens og dyp smak som tilfredsstiller enhver sjokoladeelsker.

Når du topper browniene med en kule vaniljeis eller en hjemmelaget yoghurtbasert is, løftes desserten til et nytt nivå. Den varme, fudgy brownien og den kalde isen skaper en uimotståelig harmoni. Server med et dryss av friske bær eller en lett sjokoladesaus for en enda mer luksuriøs opplevelse. Dette er en dessert som passer perfekt til både hverdagslige kosestunder og festlige anledninger.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring


Brownieruter med Is – Sunnere og Fudgy Brownieruter

Porsjoner: 12 Koketid:
Næringsfakta 160 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Brownies:
  • 100 g mørk sjokolade (minst 70 %)
  • 50 g smør eller kokosolje
  • 2 egg
  • 80 ml honning eller sukkerfri søtning
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 50 g mandelmel
  • 50 g havremel
  • 30 g kakao
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • Topping og servering:
  • 1 kule yoghurtbasert is eller vaniljeis per porsjon
  • Friske bær (f.eks. bringebær eller jordbær)
  • 1 ss hakkede nøtter eller mørk sjokolade (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Forvarm ovnen og klargjør formen: Forvarm ovnen til 180 °C. Kle en kvadratisk form (20x20 cm) med bakepapir eller smør den lett.
  • Smelt sjokolade og smør: Smelt mørk sjokolade og smør (eller kokosolje) sammen i vannbad eller i en mikrobølgeovn. Rør til det blir en jevn blanding og sett til side for å avkjøles litt.
  • Visp egg og søtning: I en bolle, visp egg og honning til det blir lyst og luftig. Tilsett vaniljeekstrakt.
  • Bland det våte og tørre: Rør inn den smeltede sjokoladen i eggblandingen. Sikt deretter inn mandelmel, havremel, kakao, bakepulver og salt. Bland til en jevn røre.
  • Stek browniene: Hell røren i formen og jevn ut overflaten med en slikkepott. Stek i ovnen i ca. 18–20 minutter. Midten skal være litt myk for en fudgy konsistens.
  • Avkjøl: La browniene avkjøles helt i formen før du løfter dem ut og skjærer i ruter.
  • Servering: Server hver rutebit med en kule is, friske bær og eventuelt et dryss av hakkede nøtter eller sjokolade.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment