1. Historie

Falafelwraps med hummus er en rett med røtter i Midtøsten, der falafel og hummus har vært grunnleggende elementer i mange tradisjonelle retter. Falafel, laget av kikerter eller favabønner, er en populær vegetarisk ingrediens, og sammen med den silkemyke hummusen utgjør de en perfekt smakskombinasjon. Wraps ble populære da denne tradisjonelle maten ble tilpasset til vestlige matvaner, og i dag er falafelwraps en favoritt blant både veganere, vegetarianere og de som søker smakfulle plantebaserte alternativer.


2. Næringstabell

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
FalafelB6, C, K101.27.5
HummusE, B68.50.84.0
FullkornwrapB1, B3, E52.56.0
GrønnsakerC, A, K0.23.01.5
TahinidressingE, B6150.54.0

3. Smak og tekstur

Falafelwraps med hummus byr på en eksplosjon av smaker og teksturer. De sprø, gyldne falafelene gir et deilig crunch, mens hummusen tilfører kremet og nøtteaktig fylde. Friske grønnsaker som sprø salat, agurk og tomat gir en kontrasterende friskhet, og tahinidressingen knytter det hele sammen med sin rike, nøtteaktige smak. Wrapens myke struktur gjør retten komplett, lett å spise og helt uimotståelig.


4. Min erfaring og tips

Falafelwraps med hummus har blitt en fast favoritt hjemme hos meg, særlig til lunsj eller som et raskt middagsalternativ. Jeg elsker å bruke hjemmelaget falafel og hummus – det gir en helt annen dybde i smaken. Et tips er å varme wrapen før du fyller den, slik at alt smelter sammen på en deilig måte. En gang brukte jeg granateplekjerner som topping – det ga en spennende sødme som virkelig løftet retten.


5. Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
Grønn salatLett og frisk ved siden av wrapen
TzatzikiTilfører en kjølig, kremet smak
SøtpotetfriesPerfekt sprøtt og søtt tilbehør
Syltet rødløkGir et syrlig og fargerikt element
Oliven eller picklesSmaksrik tilbehør som balanserer wrapen

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 350 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Falafler:
  • 400 g kokte kikerter (fra boks eller hjemmelaget)
  • 1 liten løk, grovhakket
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 liten bunt fersk koriander eller persille
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1/2 ts chiliflak (valgfritt)
  • 3 ss havremel eller kikertmel
  • Salt og pepper etter smak
  • Olivenolje til steking
  • Hummus:
  • 200 g kokte kikerter
  • 2 ss tahini
  • 1 hvitløksfedd
  • Saften av 1 sitron
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper etter smak
  • Til wrap:
  • 4 store fullkornswraps
  • 2 håndfuller salatblader
  • 1 stor gulrot, revet
  • 1/2 agurk, skåret i strimler
  • 10 cherrytomater, delt i to
  • 4 ss tahinidressing eller krydret yoghurtsaus

STEG FOR STEG:

  1. Lag falaflene:

    1. Skyll kikertene godt og tørk dem lett med kjøkkenpapir.
    2. Ha kikerter, løk, hvitløk, koriander, spisskummen, malt koriander og chiliflak i en food processor. Puls til en grov blanding.
    3. Tilsett havremel og smak til med salt og pepper. Form små boller og trykk dem litt flate.
    4. Varm olivenolje i en panne og stek falaflene på middels varme i ca. 3–4 minutter på hver side, til de er gyldne og sprø.
  2. Lag hummusen:

    1. Ha alle ingrediensene i en blender eller food processor og blend til en glatt konsistens. Juster med litt vann for ønsket tykkelse.
  3. Forbered fyllet:

    1. Vask og skjær grønnsakene i passende biter.
  4. Monter wrapen:

    1. Smør et lag hummus på midten av hver wrap.
    2. Legg et lag salat, gulrot, agurk og cherrytomater over.
    3. Legg på 3–4 falafler per wrap, topp med tahinidressing eller yoghurtsaus.
  5. Rull wrapen:

    1. Brett inn sidene, rull wrapen stramt, og skjær den i to.
  6. Servering:
    Server wraps varme eller kalde med en frisk side som salat eller søtpotetfries.

 

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment