Historien bak oppskriften

Denne oppskriften dukket opp i hodet mitt en sommerdag da vi satt i hagen og prøvde å kjøle oss ned. Jeg husker at barna var lei av vanlige saftis, og jeg ville lage noe mer naturlig og friskt – helst med noe vi allerede hadde i kjøleskapet. Vannmelon! Ideen om å fryse den sammen med lime kom fra en ferie i Hellas, hvor de serverte melon med sitrus etter middag. Etter noen forsøk ble denne versjonen vår favoritt, og nå lager jeg dem nesten hver uke når det er varmt. Den har blitt populær blant venner også, og de er alltid borte fra fatet på under fem minutter!


Næringsinnhold (per hovedingrediens)

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
VannmelonA, C, B6, magnesium0.26.30.6
LimejuiceC, folat0.10.20.1
Mynte (valgfri)A, C, jern0.10.10.3
HavsaltNatrium, magnesium (spor)000

Smak og tekstur

Disse vannmelonpinnene er en ren glede for sansene! Når du biter i dem, kjenner du først en fast, frossen konsistens som smelter i munnen. Den naturlige sødmen i vannmelonen slippes løs sakte, mens limejuicen gir et deilig syrlig sting. Jeg synes den lille klypen havsalt løfter alt – det gir en perfekt kontrast som får smakene til å poppe. Teksturen minner nesten om granité eller sorbet, men helt uten sukker. Det er enkelt, ekte og akkurat passe eksotisk – og passer like godt for store som små.


Min erfaring, tips og minner

Jeg lager disse ofte i helgene når vi har grillkvelder. Det er så enkelt å forberede dem, og alle føler seg litt ekstra sunne når de spiser dem! Jeg liker å bruke ispinner av tre – det gjør dem lettere å spise, og barna synes det er gøy. Noen ganger drysser jeg over litt revet sitronskall eller chiliflakes for å gi voksenversjonen et lite kick. Et minne jeg aldri glemmer, er når min niese på 4 år utbrøt: “Dette er den beste isen jeg har smakt – og den er jo bare frukt!” Da visste jeg at jeg hadde funnet en vinner.


Tilbehørstabell

TilbehørHvorfor det passer godt
Gresk yoghurtKremete kontrast, tilfører protein
Friske bærSøtt og syrlig, gir farge og variasjon
MyntebladerFriskhet og visuell pynt
Hakkede nøtterGir crunch og metthet
Et dryss limezestForsterker sitruspreget og gir aroma

 

Porsjoner: 2 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 25 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Vannmelonpinner
  • 800 g vannmelon (uten skall)
  • 2 ss ferskpresset limejuice
  • En liten klype havsalt
  • Evt. ½ ts finhakket mynte eller en klype chiliflak (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  1. Skjær vannmelon i trekantede skiver eller staver på ca. 2–3 cm tykkelse.

  2. Lag et lite kutt i hver bit og stikk inn en ispinne eller grillpinne.

  3. Drypp over fersk limejuice, og strø en lett klype havsalt på hver bit.

  4. Vil du ha ekstra smak, kan du strø på litt finhakket mynte eller chiliflak.

  5. Legg melonbitene på et brett med bakepapir, og pass på at de ikke ligger oppå hverandre.

  6. Sett brettet i fryseren i minst 4 timer, eller til bitene er helt gjennomfrosne.

  7. Server direkte fra fryseren. La stå 2–3 minutter i romtemperatur før servering for best konsistens.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment