Fløyelsmyk karamellkrem med havsalt

1. Historie

Karamellkrem er en klassisk dessert med røtter i europeisk mattradisjon, der kondensert melk har vært en populær ingrediens siden tidlig på 1900-tallet. Denne versjonen kombinerer enkelhet og luksus, med et moderne preg i form av et hint havsalt som balanserer sødmen. Karamellens myke, rike tekstur og dype smak gjør at den er like populær på elegante middagsbord som til en rolig kveld hjemme.


2. Næringsinnhold

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Kondensert melkVitamin D, B128558
LønnesirupSink, mangan0270
HavsaltMagnesium, jod000
ValnøtterVitamin E, B61824
Friske bærVitamin C, K051

3. Smak og tekstur

Kremen er silkemyk og nesten fløyelsaktig, med en karamellsmak som er både søt og fyldig. Havsaltet gir en elegant kontrast til sødmen, og toppingen av friske bær og nøtter tilfører en frisk, sprø tekstur som balanserer den kremede konsistensen. Lukten av nykokt karamell fyller kjøkkenet, og smaken er som en varm klem – dyp, rik og umulig å motstå.


4. Min erfaring og tips

Jeg elsker å lage denne oppskriften når jeg ønsker en enkel, men imponerende dessert. Den minner meg om lange sommerkvelder med venner, hvor vi satt og delte historier rundt bordet. Mitt beste tips er å bruke gode, friske bær for toppingen – det gjør hele forskjellen. Og om du vil ha en enda lettere variant, kan du bruke plantebasert kondensert melk.


5. Tilbehør

TilbehørSmak
Friske jordbærFrisk og søt
Hakkede valnøtterSprø og nøtteaktig
KokosflakLett og eksotisk
VaniljeisKremet og kjølende
HonningdrizzleSøt og rik

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 6 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 220 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Base:
  • 1 boks kondensert melk (400 g)
  • 2 ss lønnesirup eller honning
  • 1 ss usaltet smør
  • Smakstilsetning:
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts havsalt
  • Servering:
  • 100 g friske bær (jordbær eller bringebær)
  • 30 g hakkede valnøtter eller pekannøtter

STEG FOR STEG:

  1. Forberedelse: Ha den kondenserte melken i en tykkbunnet kjele. Tilsett lønnesirup og smør.
  2. Varm opp: Sett kjelen på middels varme og rør kontinuerlig med en tresleiv for å unngå at blandingen brenner seg.
  3. Karamellisering: Etter 10-12 minutter vil blandingen begynne å tykne og få en gyllen karamellfarge. Skru ned varmen hvis nødvendig.
  4. Smakstilsetning: Tilsett vaniljeekstrakt og havsalt. Rør godt.
  5. Avkjøl: Hell kremen i små serveringsglass eller former og la den avkjøles i kjøleskap i minst 2 timer.
  6. Servering: Topp med ferske bær og nøtter rett før servering.
,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment