Kort historie av oppskriften

Denne oppskriften på sjokoladekake med kondensert melk har sin opprinnelse i klassiske europeiske desserttradisjoner. Den ble populær på grunn av dens enkle tilberedning og rike smak. Kondensert melk gir kaken en utrolig saftighet som mange kakeentusiaster har falt for. Jeg kom først over denne oppskriften på en familiefest, og den har siden blitt en sikker vinner hos både barn og voksne. Det som gjør den spesiell, er kombinasjonen av enkelhet og luksuriøs smak – perfekt for alle anledninger.


Tabell med næringer og vitaminer

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
Mørk sjokolade (70%)A, B2, E35258
Kondensert melkB2, B128558
HavremelB1, B6416
EggD, B12506

Smak og tekstur

Denne kaken er en perfekt balanse mellom søtt og intenst. Den silkemyke sjokoladesmaken dominerer, mens kondensert melk tilfører en kremet sødme som gjør hver bit uimotståelig. Valnøttene gir en fin kontrast med en lett crunch, og et hint av kaffe fordyper smakene. Kaken er kompakt, men samtidig luftig nok til at den føles lett på tungen – rett og slett en drøm for enhver dessertelsker.


Min erfaring, tips og minner

Denne oppskriften bringer alltid tilbake minner om hyggelige kaffestunder med familie og venner. Jeg elsker hvordan denne kaken kan varieres – noen ganger tilsetter jeg litt appelsinskall for en frisk vri, eller en klype kanel for varme. Et tips er å ikke oversteike kaken; den skal være litt klissete i midten for maksimal nytelse. Jeg har også servert den med hjemmelaget bringebærsaus, noe som gir en fantastisk syrlig kontrast til sjokoladesmaken.


Tabell med tilbehør

TilbehørSmakskomplement
VaniljeisKremet balanse
Friske bringebærSyrlig kontrast
Pisket kremLett og luftig topping
Hakket mørk sjokoladeEkstra intensitet

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 8 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 280 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Tørrvarer:
  • 150 g mørk sjokolade (70%)
  • 100 g havremel
  • 50 g hakkede valnøtter
  • Vått:
  • 1 boks kondensert melk
  • 3 store egg
  • 50 g smør, smeltet
  • Ekstra:
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts pulverkaffe (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en rund kakeform (20 cm) med smør eller bruk bakepapir.
  • Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad eller mikrobølgeovn, og la den avkjøles litt.
  • I en stor bolle visp eggene lett sammen med kondensert melk og vanilje.
  • Tilsett smeltet smør og rør godt.
  • Bland havremel, kaffe og valnøtter i røren. Hell røren i formen.
  • Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til en tannpirker kommer ut med litt smuler.
  • Avkjøl kaken før servering. Pynt gjerne med bær og krem.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment