En liten historie bak oppskriften

Jeg oppdaget denne oppskriften en sommer vi hadde uvanlig mange varme dager. Barna maste om is, men jeg ville gi dem noe naturlig og friskt. En venninne tipset meg om å fryse druer – og det var en åpenbaring! Men jeg ville gjøre det enda litt mer spennende, så jeg rev litt sitronskall over og hakket mynte fra hagen. Resultatet ble en småfrekk og frisk snacks som alle i huset elsker. Nå lager jeg alltid en stor porsjon og oppbevarer i fryseren – klar til å serveres når vi trenger noe kaldt og godt.


Næring og vitaminer i ingrediensene

IngrediensProteiner (g)Fett (g)Sukker (g)Vitaminer
Grønne druer0.60.215.0C, K, antioksidanter, fiber
Sitronskall (revet)0.30.30.4C, flavonoider, sitronsyre
Frisk mynte0.20.10.5A, C, jern, mentol

Smak og tekstur

Det første jeg legger merke til når jeg smaker på disse druene, er det lille knasende skallet som gir en fin, sprø følelse. Når druene begynner å tine på tunga, frigjøres den naturlige sødmen som balanseres nydelig av den syrlige sitronsmaken. Mynte gir et friskt pust – nesten som en liten bris en varm dag. Jeg synes teksturen er det beste: først litt hard, så silkemyk og saftig. Det er noe utrolig tilfredsstillende med å spise dem én og én og kjenne hvordan smaken utvikler seg underveis.


Min erfaring, tips og minner

Dette er en av de enkleste oppskriftene jeg vet om – og kanskje en av de mest populære her hjemme. Jeg lager den ofte sammen med barna, og de elsker å drysse over sitronskall og plukke blader fra mynteplanten på terrassen. Noen ganger bruker jeg røde druer, og en gang prøvde jeg appelsinskall i stedet for sitron – det funket det også! Jeg serverer dem ofte når vi får besøk – de ser så delikate ut i små skåler med isbiter under. For meg er dette smaken av norsk sommer – enkel, frisk og ren glede.


Tilbehør jeg liker å servere til

TilbehørSmak/teksturHvorfor jeg liker det
Isvann med agurkLett og kjøligFremhever friskheten i druene
Salte mandlerSprø og saltFin kontrast til sødmen
Frisk fruktsalatMyk og saftigGir variasjon og ekstra vitaminer
AvokadoskiverKremet og mildMettende og nøytral ved siden av noe friskt
Naturell yoghurtKald og syrligDip-alternativ og gir protein i måltidet

 

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 60 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Grunnoppskrift:
  • 300 g grønne eller røde druer, uten frø
  • Finrevet skall av ½ økologisk sitron
  • 1 ss finhakket frisk mynte

STEG FOR STEG:

  • Skyll druene godt og tørk dem med kjøkkenpapir.

  • Legg dem på et brett med bakepapir slik at de ikke ligger oppå hverandre.

  • Sett brettet i fryseren og la druene fryse i minst 3 timer.

  • Når druene er helt frosne, ha dem i en bolle og dryss over finrevet sitronskall.

  • Tilsett finhakket frisk mynte og vend alt forsiktig sammen.

  • Server umiddelbart eller oppbevar i frysepose i opptil en uke.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment