1. Kort historie av oppskriften

Denne honning- og sennepsdressingen har røtter i det klassiske amerikanske kjøkkenet, der kombinasjonen av søtt og skarpt er en gjenganger. Sennepen gir dressingen et smakfullt kick, mens honningen balanserer det med en deilig sødme. Denne dressingen har blitt en favoritt verden over, spesielt i salatelskende hjem, fordi den er både enkel å lage og utrolig allsidig. Jeg oppdaget den første gang på en liten kafé som serverte den til en grønn salat med grillet kylling – og siden har jeg laget min egen versjon gang på gang. Den passer til alt fra hverdagsmiddager til festlige anledninger.


2. Næringsinnhold og vitaminer i ingrediensene

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
HonningB-vitaminer, antioksidanter0 g17 g0 g
Dijon-sennepVitamin A, K3 g0 g1 g
OlivenoljeVitamin E, K14 g0 g0 g
SitronsaftVitamin C0 g1 g0 g

3. Smak og tekstur

Smaken av denne dressingen er en perfekt balanse mellom sødme og syrlighet, med en pikant undertone fra sennepen. Honningen gir en rund, myk sødme som harmonerer vakkert med den skarpe og lett krydrede smaken av Dijon-sennep. Sitronsaften tilfører en frisk syrlighet som løfter smaksopplevelsen til nye høyder. Konsistensen er silkemyk og kremet, men lett nok til å fordele seg jevnt over sprø salatblader. Jeg elsker hvordan smaken får en enkel salat til å smake som noe helt spesielt.


4. Min erfaring, tips og minner

Jeg elsker å lage denne dressingen når jeg har dårlig tid, men fortsatt vil imponere. Den har reddet meg mange ganger når jeg plutselig får gjester og trenger noe som løfter måltidet. Et tips jeg har lært er å lage en stor porsjon og oppbevare den i kjøleskapet i opptil tre dager – det sparer meg for mye tid. En gang serverte jeg denne til en salat med grillede grønnsaker og sprøstekt halloumi – gjestene mine ble så imponerte at de ba om oppskriften!


5. Tilbehørstabell

TilbehørBruksmåte
Grønn salatHell dressingen over som topping.
Grillet kyllingBruk som marinade eller saus ved siden av.
Ovnsbakte rotgrønnsakerDrypp over før servering for ekstra smak.
FullkornsbrødBruk som dipp til brødbiter.

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 90 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Grunnoppskrift:
  • 2 ss honning (ca. 40 g)
  • 1 ss dijonsennep (ca. 15 g)
  • 3 ss olivenolje (ca. 45 g)
  • 1 ss ferskpresset sitronsaft (ca. 15 ml)
  • 1/2 ts eplecidereddik
  • Salt og pepper etter smak
  • Tillegg (valgfritt):
  • 1/2 ts finrevet hvitløk for ekstra smak
  • 1 ss hakkede friske urter (som persille eller koriander)

STEG FOR STEG:

  1. Samle ingrediensene:
    Mål opp honning, dijonsennep, olivenolje, sitronsaft og eplecidereddik. Finn frem en liten bolle og visp.
  2. Visp sammen:
    Visp honning og dijonsennep sammen i bollen til det blir en jevn blanding.
  3. Tilsett væske:
    Hell gradvis i olivenoljen mens du visper konstant, slik at dressingen blir silkemyk og emulsifiseres.
  4. Smak til:
    Tilsett sitronsaft og eplecidereddik, og smak til med en liten klype salt og pepper. Om du vil ha mer syrlighet, kan du tilsette litt mer sitronsaft.
  5. Tilpass etter smak:
    Vil du ha en litt sterkere smak? Tilsett finrevet hvitløk eller noen friske urter.
  6. Servering:
    Hell dressingen over salaten rett før servering. Den kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 3 dager i en tett beholder.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment