Historien bak oppskriften

Tiramisu har røtter i Italia og ble populær på 1960-tallet som en rask og enkel dessert for spesielle anledninger. Opprinnelig laget med egg, sukker, mascarpone, kaffe og kakao, ble den raskt en klassiker. Denne versjonen med kondensert melk gjør den ekstra kremete og fyldig, noe som har gjort den til en favoritt hos mange som ønsker en liten vri på originalen. Jeg elsker hvordan denne oppskriften kombinerer tradisjon med noe nytt, og den er alltid en hit når jeg har gjester.


Næringer og vitaminer i ingrediensene

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
MascarponeA, B12, D4427
Kondensert melkB2, B128407
EggA, B12, E506
LadyfingersB6, B91152
KakaoC, E, K101

Smak og tekstur

Denne tiramisuen har en fløyelsmyk tekstur som smelter på tungen. Den rike mascarponekremen kombinert med dyppede ladyfingers gir en deilig kontrast mellom kremete og luftig. Den fyldige kaffesmaken balanseres av sødmen fra kondensert melk, mens kakao på toppen gir en bittersøt finish. Den er akkurat passe søt og fylt med harmoniske smaker som komplimenterer hverandre perfekt.


Mine erfaringer, tips og minner

Jeg husker første gang jeg laget denne tiramisuen – det var til en bursdagsfeiring for en god venninne. Jeg var litt nervøs for om den ville bli for søt, men den var helt perfekt. Nå lager jeg den ofte, og den er blitt en favoritt både hjemme og blant venner. Et tips er å bruke en god espresso og ikke overmette ladyfingers, så de beholder teksturen. Hvis jeg har ekstra tid, lager jeg gjerne hjemmelagde kjeks for en mer personlig vri.


Forslag til tilbehør

TilbehørBeskrivelse
EspressoKompletter smaken med en liten kopp sterk kaffe.
Friske bærBringebær eller jordbær gir en frisk kontrast.
VaniljesausServer ved siden for ekstra sødme.
Revet mørk sjokoladeGir en fyldigere sjokoladesmak.
IskremEn kule vanilje- eller kaffesiskrem løfter desserten.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 6 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 280 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Kakebunn og fyll
  • 250 g ladyfingers
  • 2,5 dl sterk espresso, avkjølt
  • 3 ss Kahlúa (kan sløyfes)
  • Mascarpone-krem
  • 250 g mascarpone
  • 200 g kondensert melk (usøtet)
  • 3 eggeplommer
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Topping
  • 2 ss kakaopulver
  • Litt mørk sjokolade, revet (valgfritt)

STEG FOR STEG:

  • Lag en sterk espresso og la den avkjøle seg. Tilsett Kahlúa i kaffen om ønskelig.
  • I en stor bolle, pisk eggeplommene til de blir lyse og luftige.
  • Tilsett kondensert melk og mascarpone, og pisk til kremen er jevn og luftig. Ha i vaniljeekstrakt.
  • Dypp hver ladyfinger raskt i den avkjølte espressoen og legg dem i et lag i bunnen av en form (ca. 20x20 cm).
  • Fordel et jevnt lag mascarponekrem over kakebunnen. Gjenta prosessen med et nytt lag ladyfingers og krem.
  • Sikt kakao over toppen og dekk formen med plastfolie. La tiramisuen hvile i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.
  • Rett før servering, pynt med revet mørk sjokolade om ønskelig.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment