Kremet grønnsaksgryte med kokosmelk og kikerter er en rett som bringer sammen fyldige smaker og næringsrike ingredienser i en symfoni av teksturer. Når grønnsakene sauteres i aromatiske krydder som spisskummen, koriander og gurkemeie, fylles kjøkkenet med en varm, krydret duft som inviterer til middag.

Den kremede kokosmelken binder retten sammen, og dens subtile sødme balanserer perfekt med kryddernes dybde. Kikerter tilfører en delikat nøtteaktig smak og en behagelig tyggemotstand, mens grønnsakene – som gulrøtter, blomkål og spinat – gir en frisk og sprø tekstur som skaper harmoni i hver bit.

Visuelt er retten en fargeeksplosjon. De gylne tonene fra krydderne, de livlige grønnsakene og den glatte kokosmelksausen gir en tallerken som er like vakker som den er smakfull. Server med nykokt ris eller varmt naanbrød for en komplett og mettende middag.

Denne gryten er ikke bare en fryd for smaksløkene, men også enkel å lage. Den er perfekt som en nærende og smakfull middag for både vegetarianere og kjøttelskere som ønsker en kjøttfri dag.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 350 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Hovedrett:
  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 gulrøtter, i skiver
  • 200 g blomkål, delt i små buketter
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts koriander
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 boks (400 ml) kokosmelk
  • 1 boks (400 g) kikerter, skylt og avrent
  • 100 g fersk spinat
  • Saften av 1/2 lime
  • Salt og pepper etter smak
  • Til servering:
  • Kokt ris eller naanbrød
  • Fersk koriander til pynt

STEG FOR STEG:

  • Sauter grønnsakene: Varm olivenolje i en stor kjele. Tilsett løk og hvitløk, og stek til de er myke og gyldne.
  • Tilsett krydder: Rør inn spisskummen, koriander og gurkemeie, og stek i 1 minutt for å frigjøre aromaene.
  • Kok grønnsakene: Tilsett gulrøtter, blomkål og kokosmelk. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i 10-15 minutter til grønnsakene er møre.
  • Rør inn kikerter og spinat: Tilsett kikertene og rør inn spinaten til den faller sammen. Smak til med limejuice, salt og pepper.
  • Server: Server gryten varm, pyntet med fersk koriander, sammen med ris eller naanbrød.
,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment