Kort historie om oppskriften

Denne kremete pastaen med bacon er en rett som stammer fra klassisk italiensk matkultur, men med en liten vri. Pasta og bacon har lenge vært en favorittkombinasjon i mange hjem, og denne retten har blitt enda mer populær de siste årene, både i hjemmekjøkken og på restauranter. Med sin rike, kremete saus og smakfulle bacon, er dette en rett som kombinerer de beste smakene fra både italiensk og norsk matkultur. Ved å gjøre noen enkle justeringer for å gjøre retten litt sunnere, har jeg skapt en variant som både smaker fantastisk og er litt mer lettvinn.

Næringsinnhold

IngrediensMengde per porsjonVitaminer og næring
Havremel30 gKarbohydrater, fiber
Fullkornspasta50 gKarbohydrater, fiber
Plantebasert fløte1 dlE-vitamin, fiber
Bacon40 gProtein, fett
Hvitløk1 feddVitamin B6, C
Olivenolje1 ssSunt fett, E-vitamin
Basilikum1 ssVitamin K, folat

Smak og tekstur

Den kremete sausen omslutter pastaen på en perfekt måte, og baconets sprøhet gir en deilig kontrast til den myke, rike sausen. Når du tar en bit, kjenner du hvordan den fyldige sausen smelter på tungen, mens baconet tilfører en røkt, salt smak som hever hele retten. Sausen er både rik og mild, takket være plantebasert fløte, og den har en subtil varme fra hvitløken og et hint av muskatnøtt. Den lette tyggende teksturen av fullkornspastaen gjør at retten føles tilfredsstillende og mettende.

Min erfaring, tips, og minner

Jeg elsker å lage denne retten når jeg ønsker noe både raskt og smakfullt, men også litt mer lettvinn. Jeg husker da jeg først begynte å lage denne retten – jeg var på jakt etter en sunnere versjon av en klassisk pasta med bacon, og det ble en stor hit i familien! Jeg anbefaler alltid å bruke plantebasert fløte for en lettere saus uten at smaken går tapt. Jeg liker også å eksperimentere med krydder i sausen – for eksempel kan en liten dose muskatnøtt gi en ekstra dybde til smaken.

Tilbehør

TilbehørBeskrivelse
Grønn salatEn frisk og lett salat med vinaigrette er et perfekt tilbehør.
HvitløkbrødEt sprøtt hvitløkbrød gir en deilig kontrast til pastaen.
Dampede grønnsakerFor et sunnere alternativ kan du servere retten med dampede brokkoli eller asparges.
PestoEn frisk basilikumpesto kan gi retten en ekstra smakfull touch.

 

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

 
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 450 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Pasta:
  • 200 g havremel
  • 100 g fullkornspasta (valgfritt)
  • 1/2 ts salt
  • Vann (om nødvendig)
  • Kremet saus:
  • 1 ss olivenolje
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 dl plantebasert fløte
  • 1/2 kopp grønnsaksbuljong
  • 1/4 ts muskatnøtt
  • Salt og pepper etter smak
  • Bacon:
  • 150 g bacon eller plantebasert bacon
  • 1 ss olivenolje
  • Til servering:
  • Frisk basilikum eller persille
  • Grønn salat eller dampede grønnsaker

STEG FOR STEG:

  • Lag pastaen: Kok opp en stor gryte med lettsaltet vann. Når vannet koker, tilsett pastaen og kok til den er al dente (ca. 7-9 minutter for fullkornspasta). Sil av vannet og sett pastaen til side.
  • Stek bacon: Skjær baconet i små biter og stek i en varm stekepanne med olivenolje til det blir sprøtt. Ta baconet ut av pannen og legg på et papirhåndkle for å fjerne overflødig fett.
  • Lag sausen: I samme panne, tilsett litt mer olivenolje og fres hvitløken til den er myk og duftende. Hell i plantebasert fløte og grønnsaksbuljong. Rør inn muskatnøtt og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i 5-7 minutter, til den er tykkere.
  • Bland pastaen og baconet: Tilsett den kokte pastaen og baconet i sausen, og rør forsiktig slik at pastaen blir godt dekket med den kremede sausen. La retten småkoke i 1-2 minutter for å varme gjennom.
  • Servering: Server pastaen på tallerkener, og topp med frisk basilikum eller persille. Tilby gjerne en grønn salat eller dampede grønnsaker ved siden av for ekstra friskhet.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment