Historien bak oppskriften

Egg har alltid vært en naturlig del av påskebordet, enten de serveres kokt, posjert eller i en deilig omelett. Disse små egge-muffinsene er inspirert av klassiske frittataer fra Italia, men i en mer praktisk og serveringsvennlig form. De har blitt populære fordi de er enkle å lage, proteinrike og kan varieres med ulike ingredienser. Jeg elsker hvor praktiske de er – de kan spises varme rett fra ovnen eller nytes kalde i matpakken. Påske er en tid for kos, og disse små, smakfulle muffinsene er et perfekt tilskudd til en lang og deilig brunsj med familie og venner.


Næringsinnhold per muffin

NæringMengde per muffin
KalorierCa. 120 kcal
Proteiner8 g
Fett7 g
Karbohydrater3 g
Sukker1 g
Fiber1 g
Vitamin A15 % av daglig behov
Kalsium80 mg
Jern1 mg

Smak og tekstur

Disse muffinsene er små, luftige og fulle av smak. De har en silkemyk konsistens fra eggene, mens osten smelter inn og gir en kremet fylde. Spinaten tilfører en lett nøtteaktig smak, og et hint av muskat fremhever de naturlige smakene i eggene. Hvitløken gir en mild dybde, og chiliflakene setter en lett krydret touch som gjør hver bit spennende. Når muffinsene tas ut av ovnen, er de luftige og gyllenbrune på toppen, med en duft av smeltet ost og varme krydder. De er akkurat passe faste, slik at de holder formen, men samtidig myke nok til å smelte på tungen.


Mine minner og erfaringer med oppskriften

Jeg lager disse egge-muffinsene hver påske, enten vi spiser frokost hjemme eller pakker dem med på tur. De er så praktiske å ha med seg, og barna elsker å hjelpe til med å fylle muffinsformene med spinat og ost. Første gang jeg prøvde dem, var jeg overrasket over hvor enkle de var å lage, og hvor godt de smakte både varme og kalde. Noen ganger varierer jeg oppskriften ved å tilsette fetaost eller soltørkede tomater for en ekstra smaksdimensjon. Det er en rett som alltid får mye skryt rundt påskebordet, og den gir et fargerikt og smakfullt innslag til brunsjen.


Tilbehør som passer til egge-muffins

TilbehørBeskrivelse
Frisk salatLett og syrlig tilbehør som balanserer eggene.
AvokadoMyk og kremet kontrast til muffinsene.
Røkt laksGir en deilig salt og røkt smak til retten.
Ferskpresset juiceSyrlig appelsinjuice fremhever smakene.
SurdeigsbrødSprøtt og perfekt for å dyppe i muffinsene.

  

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 120 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Eggemasse
  • 6 egg
  • 1 dl lettmelk eller havremelk
  • 50 g revet hvitost (for eksempel gouda eller cheddar)
  • ½ ts salt
  • ½ ts kvernet sort pepper
  • ¼ ts muskat
  • Fyll
  • 100 g fersk spinat
  • 1 fedd hvitløk (finhakket)
  • 1 ss olivenolje
  • ½ ts chiliflak (valgfritt)
  • Topping (valgfritt)
  • Litt ekstra ost til å drysse på toppen
  • Hakkede urter (gressløk eller persille)

STEG FOR STEG:

  1. Forvarm ovnen: Sett ovnen på 180°C og smør et muffinsbrett eller bruk muffinsformer.
  2. Forbered spinaten: Varm olivenolje i en panne på middels varme. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder før du rører inn spinaten. La den falle sammen i 2–3 minutter. Krydre med chiliflak og sett til side.
  3. Lag eggemassen: Visp eggene lett sammen med melk, salt, pepper og muskat. Rør inn den revne osten.
  4. Fordel fyllet: Fordel den stekte spinaten jevnt i muffinsformene. Hell eggemassen over til formene er omtrent ¾ fulle.
  5. Tilsett topping: Dryss litt ekstra ost på toppen for en gyllen og smakfull skorpe.
  6. Stek muffinsene: Sett muffinsbrettet midt i ovnen og stek i 15–18 minutter til eggene har stivnet og muffinsene er lett gylne på toppen.
  7. Avkjøl og server: La muffinsene hvile i 5 minutter før du tar dem ut av formene. Pynt med hakkede urter og server med ønsket tilbehør.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment