Historien bak retten

Mangosalat med kylling er en herlig kombinasjon av søtt, salt, og syrlig som henter inspirasjon fra det asiatiske kjøkkenet. Denne retten er perfekt på varme sommerdager eller når du ønsker noe lett, men mettende. Jeg elsker mangosalat fordi den kombinerer saftig kylling med friske smaker og en fargerik presentasjon som gjør den uimotståelig.


Næringstabell

IngrediensVitaminer og mineralerFettSukkerProteiner
KyllingfiletProtein, vitamin B6, sink2 g0 g22 g
MangoVitamin A, C, antioksidanter0 g14 g1 g
PaprikaVitamin C, A, kalium0 g3 g1 g
RødløkVitamin C, små mengder fiber0 g1 g1 g
LimeVitamin C0 g1 g0 g

Smak og tekstur

Mangosalat med kylling byr på en harmonisk blanding av saftig kylling, søt og myk mango, og sprø grønnsaker. Den friske lime-dressingen gir en syrlig balanse som løfter alle smakene. Jeg elsker hvordan de forskjellige teksturene og smakene smelter sammen i hver bit.


Min erfaring, tips og minner

Mangosalat med kylling er en av mine favoritter når jeg ønsker en rask og sunn middag. Jeg husker spesielt en gang jeg serverte denne retten som forrett i et middagsselskap, og gjestene kunne ikke få nok! Et tips er å bruke godt modne mangoer for maksimal sødme og smak.

Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
Ferskt brødPerfekt for å suge opp dressingen
QuinoaHøyt proteininnhold, tilfører fylde til retten
AvokadoKremet tekstur, tilfører ekstra næring
CashewnøtterSprø og smakfulle, gir tekstur til retten
Chiliglaserte rekerFor en ekstra proteinrik og eksotisk vri

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 350 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Salat:
  • 400 g kyllingbryst
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 stor mango, skåret i terninger
  • 100 g salat (blandet eller ruccola)
  • 1 rød paprika, skåret i tynne skiver
  • 1/2 rødløk, skåret i tynne skiver
  • 2 ss ristede cashewnøtter eller peanøtter
  • Limevinaigrette:
  • Saften av 1 lime
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts honning
  • 1 ts soyasaus
  • Salt og pepper etter smak

STEG FOR STEG:

  • Forbered kyllingen: Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Varm olivenolje i en panne og stek kyllingen i 4-5 minutter på hver side, eller til gjennomstekt. La hvile i 5 minutter før du skjærer i strimler.
  • Lag vinaigretten: Bland limejuice, olivenolje, honning og soyasaus i en liten bolle. Smak til med salt og pepper.
  • Kutt ingrediensene: Skjær mango, paprika og rødløk. Skyll og tørk salatbladene.
  • Monter salaten: Fordel salat, mango, paprika og rødløk på et stort fat eller i en bolle. Legg på de stekte kyllingstrimlene.
  • Topp og server: Dryss over ristede nøtter og hell limevinaigretten over salaten. Server straks.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment