Injera er et luftig, syrlig flatbrød som fungerer både som mat og tallerken i tradisjonelle etiopiske og eritreiske måltider. Denne sunnere versjonen lages med en blanding av teffmel og fullkornsmel for ekstra fiber og næring. Brødet serveres med en krydret linsegryte, fylt med aromatiske krydder som berbere, ingefær og hvitløk.

Når du bryter et stykke injera, møter du dens svampete tekstur, perfekt for å suge opp den fyldige sausen fra linsegryten. Gryten er en eksplosjon av smaker, med en balansert varme fra krydderblandingen og en silkemyk konsistens fra de kokte linsene. Fargerike grønnsaker som gulrøtter, spinat og paprika gir ekstra friskhet og tekstur.

Server injera og linsegryten med en enkel sidesalat og pynt med frisk koriander. Retten er et ideelt alternativ for en vegetarisk middag som både er sunn og full av autentiske smaker.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

Myk injera med krydret linsegryte og grønnsaker

Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 350 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Injera
  • 200 g teffmel
  • 100 g fullkornshvetemel
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • ½ ts bakepulver
  • Krydret linsegryte
  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss fersk ingefær, revet
  • 1 ss berbere krydderblanding (eller paprika, chili, og spisskummen)
  • 200 g røde linser
  • 1 boks hakkede tomater (400 g)
  • 2 dl grønnsakskraft
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 2 gulrøtter, i terninger
  • 200 g spinat
  • Salt og pepper etter smak

STEG FOR STEG:

Lag injera

  1. Bland teffmel, fullkornsmel, og vann i en bolle. La røren fermentere i 24 timer ved romtemperatur.
  2. Etter fermentering, rør inn salt og bakepulver.
  3. Varm opp en stor stekepanne med non-stick-belegg. Hell i en liten øse av røren og spre den jevnt ut.
  4. Stek injerabrødet på middels varme til overflaten er tørr og små hull dannes (ca. 2 minutter). Ikke snu brødet. Sett til side og gjenta med resten av røren.

Lag linsegryten

  1. Varm olivenolje i en stor panne og surr løk, hvitløk og ingefær til løken er myk.
  2. Tilsett berbere krydder og stek i 1 minutt for å frigjøre aromaene.
  3. Tilsett røde linser, hakkede tomater og grønnsakskraft. Rør godt og la det småkoke i 15–20 minutter, til linsene er møre.
  4. Vend inn gulrøtter og paprika, og kok i ytterligere 5 minutter.
  5. Tilsett spinat, og rør til den faller sammen. Smak til med salt og pepper.

Servering

  1. Legg injera på tallerkener og hell linsegryten over. Pynt med frisk koriander.

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment