1. Historie

Nudelsalat er en rett med røtter i Sørøst-Asia, hvor den ofte serveres som en lett og frisk rett på varme dager. Med en base av risnudler eller eggnudler kombineres salaten med en syrlig og nøtteaktig dressing, som gjør den både spennende og smakfull. Jeg oppdaget denne oppskriften første gang på en ferie i Thailand, og siden da har den vært en favoritt på sommerens middagsselskap. Det beste er at den kan tilpasses med grønnsaker etter sesong!


2. Næringstabell

IngrediensVitaminerFett (g)Sukker (g)Proteiner (g)
RisnudlerB1, B20.21.02.5
GulrotA, K, C0.12.90.6
PaprikaC, A0.33.00.9
LimejuiceC0.01.10.1
PeanøtterE, B314.01.37.0
SoyasausB30.00.10.8

3. Smak og tekstur

Denne nudelsalaten er en herlig kombinasjon av teksturer og smaker. De myke nudlene blandes med sprø gulrotstrimler og paprika, mens limejuicen gir en frisk syrlighet som balanserer peanøttsausen perfekt. Den knasende konsistensen fra peanøttene gir salaten et løft, og soyasausen tilfører en umamirik dybde. Resultatet er en lett, men samtidig smakfull rett som passer like godt til middag som til lunsj.


4. Min erfaring, tips og minner

Jeg elsker å lage nudelsalat på varme sommerdager når jeg vil ha noe friskt, men mettende. En gang serverte jeg denne til et middagsselskap, og gjestene ble imponerte over hvor enkel, men smakfull retten var. Mitt beste tips er å tilsette en teskje honning i dressingen for en balansert sødme. Husk også å skylle nudlene i kaldt vann etter koking, så de ikke klistrer seg sammen.


5. Tilbehørstabell

TilbehørBeskrivelse
Friske urterKoriander eller mynte gir en ekstra friskhet.
Grillede rekerFor en mer fyldig rett, perfekt som middag.
Chili flakesFor de som liker en sterkere smak.
SesamfrøStrø over for en mild nøtteaktig smak.
Sprøstekt tofuEt vegansk proteinrikt alternativ.

Anbefalte Artikler for God Helse og Ernæring

,
Porsjoner: 4 Forberedelsestid: Koketid:
Næringsfakta 250 Kalorier 20 grams Fett
Vurdering 5.0/5
( 1 Stemte )

INGREDIENSER:

  • Nudler:
  • 200 g risnudler
  • Grønnsaker:
  • 1 stor gulrot, strimlet
  • 1/2 agurk, strimlet
  • 100 g rødkål, finstrimlet
  • 2 vårløk, hakket
  • Dressing:
  • Saften av 2 lime
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts honning (eller lønnesirup for vegansk versjon)
  • 1 ts revet ingefær
  • 1/2 ts chiliflak (valgfritt)
  • Topping:
  • 50 g ristede peanøtter
  • Fersk koriander og mynteblader

STEG FOR STEG:

  1. Kok nudlene:
    • Kok risnudlene i henhold til pakningsinstruksjonene. Skyll dem i kaldt vann for å stoppe kokingen, og la dem renne av.
  2. Klargjør grønnsakene:
    • Strimle gulrot, agurk og rødkål fint. Hakk vårløk. Legg grønnsakene i en stor bolle.
  3. Lag dressingen:
    • I en liten bolle, visp sammen limesaft, soyasaus, sesamolje, honning, ingefær og chiliflak til en jevn dressing.
  4. Bland ingrediensene:
    • Ha de avkjølte nudlene og grønnsakene i bollen. Hell dressingen over og bland godt.
  5. Topp med peanøtter:
    • Strø over ristede peanøtter, koriander og mynte rett før servering.

,

Kommentarer

emoji Ola Hansen 12 mars 2023
Utrolig inspirerende oppskrift! Smakene var perfekt balansert, og det føltes sunt og friskt. Hadde vært fint med noen bilder som viser hvert steg, så oppskriften blir lettere å følge.
emoji Kari Johansen 27 september 2024
Perfekt oppskrift til helgekosen! Jeg likte hvordan den ikke var for søt, men fortsatt veldig smakfull. Kanskje kan du legge til noen tips om oppbevaring – hvor lenge holder retten seg i kjøleskapet?
emoji Hans Larsen 15 august 2022
En favoritt hos oss! Konsistensen var akkurat som den skulle være, og smakene var delikate. Det ville vært gøy med noen forslag til variasjoner, kanskje med forskjellige smaker.
emoji Ingrid Nilsen 6 november 2023
Veldig fornøyd med resultatet, en sunn og enkel oppskrift som imponerte alle! Kanskje kunne det være nyttig å inkludere estimert tid per steg, så man vet hvor lang tid hele prosessen tar.
emoji Lars Berg 10 januar 2022
En stor suksess blant gjestene! Retten var enkel å lage, men smakte veldig profesjonelt. Kunne vært enda bedre med en video som viser teknikken for å få perfekt resultat.
emoji Signe Pedersen 20 juni 2024
En frisk og herlig matopplevelse! Smakene var fantastiske, og oppskriften var enkel å følge. Jeg savner kanskje noen tips for å gjøre den sukkerfri, hvis det er mulig.

Write A Comment